Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2012,
7.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arsene Wenger

Sreda, 7. 3. 2012, 7.13

8 let

Arsenal bi zagotovo zadel četrtič, petič …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav se Arsenal poslavlja od lige prvakov, je trener Londončanov Arsene Wenger, povsem pričakovano, ponosen na predstavo svojih varovancev na povratni tekmi osmine finala.

Pred tekmo na štadionu Emirates je bil Arsenal odpisan. Na San Siru je izgubil z 0:4, v napredovanje so verjeli le utopisti. Po zmagah na dveh prvenstvenih derbijih proti Tottenhamu in Liverpoolu – proti slednjem so imeli Londončani na poti do treh točk kopico sreče -, je bilo optimistov nekoliko več, a v to, da bo Arsenal ob polčasu proti Milanu vodil s 3:0 in bil na pragu izničenja visokega zaostanka, verjetno ni verjel nihče. Kljub trudu Londončanov je tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu, pravico je delil Slovenec Damir Skomina, ostalo pri izidu 3:0 in domači navijači na štadionu Emirates so bili žalostni, a hkrati tudi zadovoljni s tem, kar so videli. Podobno velja za domačega trenerja.

''Moji nogometaši so lahko le ponosni na to, kar so danes pokazali,'' je novinarjem po koncu tekme razlagal Arsene Wenger, ki je v drugem polčasu, v katerem je ritem igre domače ekipe padel, želel osvežiti sredino, a ni imel na voljo nikogar, saj ni mogel računati na Aboua Diabiyja, Mikela Arteto in Yossija Benayouna. ''Imeli smo 'kratko' klop, zato smo padli v igri. Tudi mladi Oxlade-Chamberlain je imel večer pred tekmo težave, zbolel je za gripo, a smo se po posvetovanju z zdravniško službo odločili, da bo igral. Igral je zelo dobro, a mu je pozneje zmanjkalo moči. Če bi lahko s kakšno menjavo ohranili ritem iz prvega dela igre, bi zabili še vsaj gol ali celo dva, v to sem prepričan,'' je razlagal prekaljeni francoski strateg. ''Škoda, da smo izpadli, a ni nepomembno, da smo nadaljevali niz zmag, kar je zelo dobro za samozavest,'' je še dejal Wenger, ki bo imel zdaj kar nekaj časa, da spočije ekipo. Naslednji izpit Arsenal čaka šele prihodnji ponedeljek, ko bodo v prvenstvu gostili Newcastle United.

Zdaj v boj za ligo prvakov v prvenstvu

Med najboljšimi na igrišču je bil branilec Laurent Koscielny, ki je že po sedmih minutah igre po strelu z glavo zatresel mrežo gostov in odprl lov na visok zaostanek. ''Po porazu na prvi tekmi v Milanu, kjer smo igrali katastrofalno, se je bilo težko pobrati, a smo pokazali, da smo iz pravega testa. Najprej smo zmagali na dveh zahtevnih prvenstvenih tekmah, zdaj smo nadigrali Milan. Res škoda, da nismo zadeli še enkrat, saj bi si zaslužili četrti gol. A najbolj pomembno je, da se poslavljamo ponosno. Vsi, od prvega do zadnjega smo pustili srce na igrišču in dali vse od sebe,'' je po tekmi povedal 26-letni Francoz, ki že razmišlja o angleškem prvenstvu. To je namreč še edino tekmovanje, ki Arsenalu preostane do konca sezone. ''Na zadnji tekmi smo dosegli pomembno zmago proti Liverpoolu in se prebili na četrto mesto. Zdaj moramo narediti vse, da tam tudi ostanemo oziroma se prebijemo še stopničko višje,'' sporoča Koscielny.

Ne spreglejte