Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
17. 10. 2016,
18.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Mauro Icardi inter Samir Handanović nogomet

Ponedeljek, 17. 10. 2016, 18.56

6 let, 6 mesecev

Znana je kazen za Maura Icardija, ki je razburkal italijansko javnost

Argentinski zvezdnik ostaja kapetan, navijači Interja se ne strinjajo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Mauro Icardi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Mauro Icardi ostaja kapetan Interja, so po škandalu, ki ga je argentinski zvezdnik zakuhal s spornimi zapisi v avtobiografiji, sporočili iz vrst milanskega kluba. "Potrudil se bom, da bo sporna stran umaknjena iz knjige," je sporočil 23-letnik, ki jo kljub vsemu ne bo odnesel brez finančne kazni.

Tresla se je gora, rodila se je miš. Kljub jezi s strani najbolj gorečih navijačev, ki si jo je nakopal s spornimi zapisi v avtobiografiji, Mauro Icardi še naprej nosil dres Interja in bo ostal kapetan Milančanov, so sporočili iz kluba, čigar barve brani tudi slovenski vratar Samir Handanović. Prav on naj bi bil med najresnejšimi kandidati za kapetanski trak, če bi ga Argentinec izgubil.

Iz vrst Interja so takšno odločitev sporočili po sestanku, ki so ga z Icardijem imeli v ponedeljek dopoldne. "Kaznovan bo za kršitve klubskega pravilnika, ki ga je podpisal vsak nogometaš Interja," so v sporočilu za javnost še zapisali v vrstah italijanskega nogometnega velikana, ki se lahko pohvali z 18 naslovi državnega in tremi evropskega prvaka.

Kako globoko bo moral seči v žep, še ni znano, a naj bi moral plačati kar zajetno vsoto denarja, ki jo bodo pri Interju namenili izobraževanju otrok.

Obljublja, da bo iz knjige odstranil sporno stran

Navijači Interja Argentincu niso oprostili. | Foto: Guliverimage/Getty Images Navijači Interja Argentincu niso oprostili. Foto: Guliverimage/Getty Images Javil se je tudi nogometaš. "Zadnjih nekaj dni je bilo zelo napornih, a v družini – vedno so me učili, da je Inter velika družina – se nesporazumi pač dogajajo. Vse skupaj se je zgodilo zaradi strani v moji knjigi, ki je bila zapisana v naglici. Zaradi tega je bilo užaljenih kar nekaj ljudi, zelo mi je žal, da so med njimi tudi navijači Interja. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom popravil, kar sem naredil narobe," je v izjavi za javnost zapisal Icardi.

"Potrudil se bom, da bo sporna stran odstranjena iz knjige, saj bi se rad izognil temu, da bo zaradi besed, ki so zapisane na njej, še kdo užaljen. Pogovarjal sem se z ljudmi v klubu. Vsi skupaj si želimo, da bi pozabili na zaplet, ki se je zgodil. Želimo si najboljše za Inter. Tudi zato sem sprejel kazen, ki so mi jo v klubu naložili. V prihodnosti se bom trudil biti bolj pazljiv. Obnašati se bom skušal tako, kot se igralec s takšnim statusom, kot ga imam, mora. Zdaj, bolj združeni kot kadarkoli, se lahko pripravljamo na izzive, ki so pred nami," je še dodal strelec 58 golov v 115 nastopih za Inter, njegov kapetan je postal pred začetkom sezone 2015/16.

Kako bo v četrtek in v nedeljo?

Inter na začetku sezone spet igra slabše od pričakovanj, po prvih osmih prvenstvenih krogih je z enajstimi točkami šele na 11. mestu. Naslednja tekma ga čaka  v četrtek, ko se bo v ligi Europa pred domačimi navijači udaril z angleškim Southamptonom.

V nedeljo Milančane čaka prvenstveno gostovanje v Bergamu pri Atalanti Jasmina Kurtića.

Navijači se z odločitvijo ne strinjajo

"Ne strinjamo se z ukrepom, za katerega so se odločili v vodstvu kluba. Besede, ki so bile zapisane v knjigi, so preprosto pretežke. Za nas je Icardi 'mrtev'. Tudi, če bodo stvari, ki so zapisane v njej, res odstranjene, njegove misli nikoli ne bodo. So stvari v življenju, čez katere človek ne more iti," so medtem že sporočili iz vrst Curve Nord, organizirane navijaške skupine Interja, a dodali, da se bodo v prihodnosti obnašali tako, kot je najbolje za klub, ki ga obožujejo.

Ne spreglejte