Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
26. 9. 2013,
18.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Čačić Darko Milanič

Četrtek, 26. 9. 2013, 18.30

8 let

Ante Čačić opravičila išče tam, kjer jih ne bi smel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor je razočaral tudi v sredo in pred domačimi navijači proti velenjskemu Rudarju le remiziral. Trener Ante Čačić išče opravičila in pravi, da krize v njegovem moštvu ni.

V zadnjih osmih tekmah, kolikor so jih odigrali v Sloveniji in v Evropi, so Mariborčani doživeli kar štiri poraze in zmagali le dvakrat. Vsekakor premalo za klub, ki je navijače v zadnjih letih razvajal z raznoraznimi uspehi. Predvsem zadnji teden je bil problematičen. Najprej so prvaki v prvem krogu skupinskega dela lige Europa doma visoko izgubili proti Rubinu Kazanu, potem nepričakovano pokleknili tudi proti Zavrču v prvenstvu, v sredo pa brez zmage ostali tudi pred domačimi navijači proti Rudarju. Jasno je, da se trenerski stolček Anteja Čačića močno maje, pa če v Ljudskem vrtu to priznajo ali ne. Kot je jasno tudi to, da so vijoličasti v krizi, čeprav hrvaški trener tega ne priznava in išče opravičila tam, kjer jih morda ne bi smel. Vsaj če bi si pogledal, kakšne rezultate in kdaj jih je Maribor dosegal v minuli sezoni. ''September je problematičen, ker pred tem v avgustu igramo prelomne evropske tekme, kar se odraža tudi na pomanjkanju mirnosti pri zaključnih udarcih,'' je po sredinem remiju pojasnil izkušeni trener, ki bo v nedeljo proslavil velik življenjski jubilej, praznoval bo 60. rojstni dan. Slab argument. V luči rezultatov, ki so jih vijoličasti dosegali pred natanko letom dni, zelo slab.

Naj spomnimo, lanskoletni september je bil za Mariborčane sanjski. S 4:0 je padel Rudar, s 5:1 Aluminij, s 4:0 Gorica, s 3:2 Koper, z 1:0 Mura in kot posladek skalp slovitega grškega Panathinaikosa s 3:0, kar je bil prav gotovo vrhunec celotne minule sezone. Šest tekem in šest zmag. Kar 20 žog v mreži nasprotnika in le tri za hrbtom Jasmina Handanovića. Povsem drugače od letošnjega prelomnega obdobja med poletjem in jesenjo, ki je prineslo zmago, dva poraza in remi ob negativni gol razliki 4:7. Za zdaj. Ta mesec Mariborčane namreč čaka še zahtevno prvenstveno gostovanje v Kopru. Ob dejstvu, da je moštvo praktično isto. Res je, da sta odšla napadalec Robert Berić in Agim Ibraimi, a prvega je v napadu zelo uspešno nasledil Francoz Jean-Philippe Mendy, ki je celo najboljši strelec moštva, menjava za drugega pa je prišlek iz Mure Damjan Bohar, ki je prijetno presenetil, se takoj po prihodu ustalil med nosilci in postal zanimiv tudi za selektorja Srečka Katanca. Le odsotnost Dejana Mezge, ki je bil poškodovan, je tista, ki trenerju šteje v opravičilo. Argument o težavnem septembru, ki ga je v opravičilo podal trener slovenskega prvaka, ni in ne more biti izgovor.

Ne spreglejte