Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
8. 10. 2016,
16.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Kevin Kampl Miran Pavlin Rudi Zavrl Branko Oblak Željko Milinović Bojan Prašnikar anketa nogomet

Sobota, 8. 10. 2016, 16.23

6 let, 7 mesecev

Anketa

Rudi Zavrl: Skoraj prepričan sem, da bomo zmagali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

3

slovenska nogometna reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kaj pred današnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški, pripravo na tekmo v Ljubljani je močno zmotila afera Kampl, slovenski nogometni reprezentanci napovedujejo nekateri pomembni ljudje iz zgodovine slovenskega nogometa?

Slovenija – Slovaška, danes ob 20.45 v Stožicah (kvalifikacije za SP 2018).

Rudi Zavrl, nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije:

Rudi Zavrl je optimist. | Foto: Vid Ponikvar Rudi Zavrl je optimist. Foto: Vid Ponikvar "Ne vem, kaj lahko dogajanje okoli Kevina Kampla prinese slovenski reprezentanci. Ne vem tudi, ali so igralci res stopili skupaj, a sem optimist. Skorajda sem prepričan, da bomo premagali Slovake.

Verjamem, da so fantje pravi, in se s tem, kar se je dogajalo okoli njih, ne ubadajo preveč. Imamo kar nekaj odličnih nogometašev, kot so Valter Birsa, Josip Iličić in Benjamin Verbič. Vsi našteti lahko Sloveniji pomagajo do uspeha.

Vsekakor je vse, kar se je dogajalo okoli Kampla, malo streslo ekipo, a mislim, da so fantje profesionalci, ki bodo znali dati vse od sebe in pokazati, kaj zmorejo."

Željko Milinović, nekdanji slovenski reprezentant:

Željko Milinović verjame v štiri točke. | Foto: Bojan Puhek Željko Milinović verjame v štiri točke. Foto: Bojan Puhek "Težko povem kaj pametnega o vsem, kar se je dogajalo okoli Kampla in selektorja Srečka Katanca, vsak ima verjetno svojo različico. Akterji najbolj vedo, kaj je bilo. Meni se ne zdi korektno, da bi karkoli govoril.

Sem pa pred tekmo optimist. Verjamem, da bo Slovenija odigrala dobro tekmo in dosegla dober rezultat. Kaj bi bil dober rezultat? Mislim, da je danes sposobna zmagati. Če bo tako, potem lahko tudi proti Angliji doseže dober rezultat. Imam občutek, da bo Slovenija oktobra osvojila štiri točke.

To bi bil dosežek, ki bi vsekakor pomiril strasti in reprezentanci prinesel prepotreben mir pred nadaljevanjem kvalifikacij."



Bojan Prašnikar, nekdanji slovenski selektor:

Bojan Prašnikar ne ve, kaj pričakovati. | Foto: Reuters Bojan Prašnikar ne ve, kaj pričakovati. Foto: Reuters "Jasno je, da igralci na vsaki tekmi dajo maksimum in skušajo doseči dober rezultat, a vprašanje je, ali so v zadevi Kampl res stopili skupaj. Imam občutek, da niso.

To, da Kampla ni zraven, se mi ne zdi tak problem, saj pogosto kdo manjka, a pač iz drugih razlogov. Preveč se ukvarjamo s tem, da ga ni. Tudi brez njega ima selektor na voljo širok izbor kakovostnih igralcev, ki redno igrajo na visoki ravni. Toda po drugi strani imamo ekipo, ki že nekaj časa ne dosega tistega, kar se od nje pričakuje.

Enkrat je slaba, tako kot je bila na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ko je igrala v Ukrajini, medtem ko je proti isti reprezentanci štiri dni pozneje doma igrala zelo solidno. Po vsaki tekmi reprezentance v zadnjem času imam več vprašanj kot odgovorov.

Težko je napovedati, kako bo danes. Sem velik navijač reprezentance, a težko karkoli napovem. Seveda si želim zmage. Ali jo bomo tudi dočakali, pa težko napovem. Pustimo se presenetiti."



Miran Pavlin, nekdanji slovenski reprezentant:

Miran Pavlin polaga upe na Josipa Iličića. | Foto: Vid Ponikvar Miran Pavlin polaga upe na Josipa Iličića. Foto: Vid Ponikvar "Imamo dobro reprezentanco, ki lahko tudi brez Kampla premaga Slovake. V preteklosti smo jih že premagovali, zakaj je ne bi tudi tokrat. Predvsem od Josipa Iličića pričakujem ogromno. Mislim, da v reprezentanci še zdaleč ni pokazal tistega, kar zna. Morda je zdaj, ko ni Kampla, čas, da eksplodira.

Srčno upam, da bo Slovenija zmagala. Tri točke na današnji tekmi bi pomenile veliko tudi zaradi torkovega obračuna z Angleži, ki je vedno spektakel. Sem optimist. Verjamem, da so fantje dovolj kakovostni in izkušeni, da bodo znali izvleči dober rezultat. Kvalifikacije so še dolge, vse skupaj se lahko obrne v pozitivno smer."

Branko Oblak, nekdanji slovenski selektor:

Branko Oblak je bil v Litvi razočaran nad Janom Oblakom. | Foto: Vid Ponikvar Branko Oblak je bil v Litvi razočaran nad Janom Oblakom. Foto: Vid Ponikvar "To bo težka tekma, lažje bo proti Angliji. Če bo naš vratar Jan Oblak branil bolje, kot je v Litvi, lahko zmagamo. Na zadnji tekmi je bil kriv za oba gola. Mora se zavedati, da to ni obramba Atletica Madrida. V slovenski reprezentanci mora biti bolj pazljiv. Moral bi braniti bolje, glede na ugled, ki ga ima.

Reprezentanci želim zmago in upam, da jo bo dosegla. Treba bo paziti predvsem na Mareka Hamšika, ki Slovaški pomeni ogromno. Je tako dober in toliko izkušen, da zna potegniti igralce za seboj. Ko njemu ne gre, so njegovi preostali soigralci slabši. Upam, da ga Slovenci zaustavijo. Njega in vse druge Slovake. Sem optimist."


Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

 

Ne spreglejte