Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 5. 2018,
23.31

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije NK Drava Ptuj Prva liga Telekom Slovenije NK Ankaran

Nedelja, 27. 5. 2018, 23.31

5 let, 10 mesecev

Licenčna komisija NZS

Ankaranu zavrnili pritožbo, vse bo jasno 6. junija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Raul Junior Delgado Ankaran | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Ankarana so hitro končali pot med najboljšimi. Kot novinci so zasedli zadnje mesto. Za obstanek jim ne bi pomagalo niti višje, saj je licenčna komisija NZS zavrnila pritožbo Ankarančanov. V dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL bosta 2. in 6. junija zaigrala Drava in Triglav.

Najbolj optimistični ljubitelji Ankarana, ki so verjeli v nadaljevanje prvoligaške zgodbe tudi v sezoni 2018/19, so v nedeljo doživeli dva udarca. Galebi so najprej v Novi Gorici v derbiju začelja premagali finalista pokala Aluminij (2:1). To je bila peta zmaga Ankarana, s katero bi lahko na lestvici prehitel Triglav in osvojil "odrešilno" deveto mesto.

Olimpija prvak PLTS
Sportal Konec kaotičnega zadnjega kroga. Olimpija je državni prvak!

Ankaran je bil blizu podvigu, a mu je v Velenju na gostovanju pri Rudarju načrte prekrižal nogometaš Triglava Luka Majcen. Dolgolasi napadalec Triglava je štiri minute pred koncem dosegel zmagoviti gol za 1:0 in rešil Kranjčane zanesljivega izpada.

Če Majcen ne bi zadel v polno, ne bi bilo dodatnih kvalifikacij

Luka Majcen je poskrbel za zmago Triglava v Velenju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Luka Majcen je poskrbel za zmago Triglava v Velenju. Foto: Žiga Zupan/Sportida Poskrbel pa je tudi, da nista že v nedeljo iz prve lige izpadla dva kluba. Če bi Triglav končal sezono kot zadnji (če bi se dvoboj v Velenju končal z 0:0, bi se zgodilo ravno to), bi moral zapustiti prvoligaško tekmovanje. Takšna so pravila, saj mora zadnjeuvrščeni klub brez vsakršnih izjem izpasti v nižji rang tekmovanje.

Če bi Ankaran končal sezono kot deveti, mu to ne bi prav nič pomagalo, saj je licenčna komisija NZS zavrnila tudi njegovo pritožbo, tako da prihodnjo sezono ne sme nastopati v 1. SNL. Zato je zadetek Majcna še tolko bolj pomemben, saj je prinesel dodatne kvalifikacije za popolnitev. Če bi bil deveti Ankaran, ne bi bile potrebne.

Triglav ali Drava? Povratna tekma bo na Gorenjskem.

Za zadnje mesto v tekmovalni sestavi 1. SNL v sezoni 2018/19 se bosta 2. in 6. junija udarila Triglav in Drava. Drugi najslabši prvoligaš in drugoligaški podprvak. Prva tekma bo v najstarejšem slovenskem mestu, na povratni tekmi pa bo prednost domačega igrišča na strani Gorenjcev.

Ptujčani bodo skušali v dodatnih kvalifikacijah presenetiti prvoligaškega predstavnika. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ptujčani bodo skušali v dodatnih kvalifikacijah presenetiti prvoligaškega predstavnika. Foto: Mario Horvat/Sportida

Kdor bo boljši, se bo pridružil Olimpiji, Mariboru, Domžalam, Rudarju, Celju, Gorici, Krškemu, Aluminiju in Muri, kdor bo slabši, pa bo igral v drugi ligi. Tam bo v prihodnji sezoni tudi Ankaran-Hrvatini. Prvostopenjska komisija je odločala o vlogi Ankarana za podelitev licence za 2. SNL in jo klubu tudi podelila.

Mura Drava
Sportal V kvalifikacije za prvo ligo gre Drava

Še zadnje neznanke v 1. SNL bodo torej glede tekmovalnega ustroja odpravljene 6. junija.

Ne spreglejte