Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2017,
19.16

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NK Celje NK Ankaran NK Krško

Sreda, 12. 7. 2017, 19.16

6 let, 9 mesecev

Ankarančani registrirali še tri novince, Krčani in Celjani enega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Marko Jakolič | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometni klubi iz Prve lige Telekom Slovenije odštevajo dneve do začetka nove sezone, novinec v elitni druščini Ankaran pa je pri Nogometni zvezi Slovenije registriral tri novince, Krško je v svoje vrste vrnilo branilca Marka Jakoliča, Celjane pa je okrepil Bian Paul Šauperl.

Trener Ankarana Vlado Badžim bo v soboto proti Triglavu lahko računal tudi na tri novince. Ob Patriku Matoševiću in Vladimirju Rnjaku se je Ankarančanom pridružil tudi Sven Dodlek. Otrok mariborskega kluba je bil v minuli sezoni član velenjskega Rudarja, v dresu katerega je zbral 13 nastopov, z dvema zadetkom pa je bil junak pokalne zmage v Dekanih. Nekdanji mladinski reprezentant Slovenije in Hrvaške je z novim prvoligašem sklenil dveletno poklicno pogodbo, poroča spletna stran NZS.

Rnjak je nazadnje igral za Velenje, Matošević je bil član mladinske ekipe Kopra. Del ankaranske zasedbe ostaja tudi trojica nogometašev iz lanske sezone. Badžim bo lahko še naprej računal na vratarja Primoža Bužana ter vezista Dejana Angova in Davida Lukanca, ki ga Primorcem posoja Olimpija.

Krško bo tretjo prvoligaško sezono v zgodovini kluba odprlo z domačo tekmo proti Gorici. Novi posavski strateg Stipe Balajić bo lahko računal tudi na povratnika v krški klub, ki se mu je po sezoni premora znova pridružil Marko Jakolić in s klubom sklenil dveletni dogovor.

Posavci so ob Jakoliću registrirali tudi Nikolo Mandića in Lea Ejupa, ki bo na Gubcu igral kot posojeni član ljubljanske Olimpije.

Novega imajo tudi Celjani

Celjane že v uvodnem dejanju nove sezone Prve lige Telekom Slovenije čaka zahtevna naloga. Prenovljena in pomlajena četa novega trenerja Tomaža Petroviča bo gostovala v Ljubljani, za mesto v konici napada pa bo kandidiral tudi deveti poletni novinec Bian Paul Šauperl.

Otrok mariborskega kluba je s članskim moštvom celjskega prvoligaša vadil že nekaj časa, sodeloval pa tudi v pripravljalnih obračunih grofov. Nekdanji član mladinskih reprezentančnih selekcij je bil spomladi član Veržeja, v 2. SNL pa je v osmih nastopih dosegel tri zadetke, še šestkrat pa je bil v jesenskem delu sezone natančen v dresu Maribora B.

Ne spreglejte