Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
26. 12. 2012,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andraž Kirm

Sreda, 26. 12. 2012, 17.20

8 let

Andraž Kirm: še vedno med najbolj standardnimi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi v letošnjem letu je igral redno tako v klubu kot v reprezentanci, v kateri ostaja eden izmed pomembnejših členov. Leto bo pomnil tudi po selitvi s Poljske na Nizozemsko.

Po treh letih se je letos s Poljske preselil na Nizozemsko. Leto je začel na Poljskem in dokaj redno igral v začetni enajsterici Wisle iz Krakova, ki pa je dosegala rezultate pod pričakovanji in minulo sezono – v drugi polovici le te je zbral 12 prvenstvenih nastopov in se dvakrat vpisal med strelce –, končala šele na sedmem mestu. Pred tem je bila višje, zato je igrala tudi v ligi Europa, v kateri je naš reprezentant redno igral.

Tudi v letošnjem koledarskem letu je v tem tekmovanju nastopil dvakrat, v 1/16 finala pri izpadu proti belgijskem Standardu iz Liega. Od pokalnega tekmovanja se je Wisla poslovila v polfinalu. Po razočaranj polni sezoni so se v Krakovu odločili za nekatere spremembe. Del teh je bil tudi Andraž Kirm, ki je kar nekoliko v tišini in predvsem presenetljivo tik pred koncem poletnega prestopnega roka zapustil Poljsko in se preselil na Nizozemsko, h Groningenu. V nekdanjem klubu Tima Matavža igra redno, a zadel še ni. V prvenstvu je nastopil na 15 tekmah, dva nastopa pa zbral tudi v pokalu, od katerega so se nogometaši Groningena poslovili v osmini finala po porazu proti slovitemu Ajaxu. V prvenstvu so trenutno sicer na enajstem mestu prvenstvene razpredelnice.

V reprezentanci kljub kritikam številnih navijačev še vedno igra redno in je tudi v letošnjem letu nastopil na skorajda vseh tekmah. Izpustil je le kvalifikacijsko proti Norveški v Oslu. S svojo agresivnostjo, hitrostjo in ne nazadnje tudi strelskimi sposobnostmi je izbrani vrsti še vedno lahko v veliko korist. Na prijateljski tekmi proti Škotski je bil v prvi postavi in zabil tudi edini gol za Slovenijo pri remiju z 1:1. Tudi proti Grčiji je bil v prvi postavi, nič drugače ni bilo niti pri zmagi na prijateljski tekmi proti Romuniji s 4:3, ko je prav tako zabil enega izmed golov. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo je bil prav tako v prvi postavi na tekmah proti Cipru, Švici in Albaniji. Na zadnji tekmi Slovenije v letošnjem letu, pri prijateljskem porazu v Makedoniji, je bil na igrišču v drugem polčasu. Pri 28 letih je že pri 50 reprezentančnih nastopih in petih zadetkih. Ne dvomimo, da se ne bosta številki v prihodnosti še povečali.

Ne spreglejte