Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 12. 2012,
10.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anderlecht Zenit Malaga

Torek, 4. 12. 2012, 10.00

4 leta, 2 meseca

Allegri končno ne čuti pritiska, kdo bo dosegel 400. gol?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V skupini C je boj za vrh že odločen. Malaga bo osvojila prvo mesto, Milan pa se bo v osmino finala podal kot drugi. Za tretje mesto, ki ponuja tolažilno nagrado, se potegujeta Zenit in Anderlecht.

Trener Milana Massimiliano Allegri je končno dočakal tekmo, pred katero ne čuti dodatnega pritiska. Milan si je že zagotovil pot v osmino finala, tako da lahko strateg rdeče-črnih na zadnji tekmi skupinskega dela spočije kar nekaj pomembnih igralcev. Vseeno bodo njegovi izbranci v dvoboj z Zenitom vstopili zelo motivirani: "Moramo zmagati in potrditi tri točke iz Catanie. Zmagoviti niz pomaga, da postaneš bolj miren in sproščen. Ne smemo se več obremenjevati s tem, zakaj je na prejšnjih tekmah izostal dober rezultat. Temu se moramo izogniti," je odločen strateg Milana.

Njegovi izbranci so pred pomembnim mejnikom. V ligi prvakov oziroma njenem predhodniku, pokalu državnih prvakov, so dosegli že 399 zadetkov. Bo drevi presežen mejnik in kdo se bo vpisal v zgodovinske almanahe? Verjetno ne najboljši strelec ekipe Stephan El Shaarawy. "Faraon" je v tej sezoni nastopil 21-krat in dosegel 18 zadetkov, tokrat bo le na klopi. Počitek naj bi dočakali še Nigel de Jong, Ricardo Montolivo, Kevin Constant, Luca Antonini, Alexandre Pato in Daniele Bonera (slednja sta poškodovana), Philippe Mexes ima kartone, Giampaolo Pazzini pa naj bi navkljub bolečinam v hrbtu stisnil zobe. V obrambi bo dobil priložnost Djamel Mesbah.

Zdesetkani Milan bo lovil prvo domačo zmago v tej evropski sezoni, dvoboj pa bo zaznamoval tudi obračun toskanskih sosedov. Allegri in Luciano Spalletti sta bila namreč rojena v Toskani (80 km razdalje), v Certaldu in Livornu. Oba sta na začetku nogometne poti nosila dres amaterskega moštva UC Cuoiopelli. "V ligi prvakov v gosteh nismo upravičili pričakovanj. Zdaj je vse odvisno od nas. Če bomo zmagali, bomo nadaljevali evropsko pot v ligi Europa. Ne bo lahko, saj hoče zmagati tudi Milan," je pred dvobojem v svoji domovini povedal trener Zenita. Ruski prvak lahko osvoji "tolažilno" tretje mesto, ki ga v tem trenutku zaseda tudi v domačem prvenstvu (v tem pogledu je bistveno bolj uspešen od Milana). Milansko obrambo bo poskušal prebiti z odprto igro in pomočjo tričlanskega napada.

Španski strokovnjak Manuel Pellegrini je skupinski del zaključil brez poraza že pred sedmimi leti, ko se je izkazal na klopi Villarreala. Bo tako tudi pri Malagi, ki jo je zaradi neurejenih finančnih razmer vzela pod drobnogled posebna komisija Uefe, španski klub pa vztrajno ponavlja, da bo dolg v višini devetih milijonov evrov odstranjen še isto sekundo, ko bo evropska krovna zveza nakazala bogat denarni kolač lige prvakov (okrog 25 milijonov evrov). Slednji se lahko še poveča, že z zmago nad Anderlechtom, zato gostiteljem navkljub že zagotovljenemu prvemu mestu ne bo manjkalo motivov. ''Rad bi, da bi zaključili skupino na prvem mestu brez poraza. To bo drugačna tekma od tiste v Bruslju, saj bo Anderlecht igral za evropsko ligo,'' je sporočil trener Malage.

Pogrešal bo izkušenega argentinskega branilca Martina Demichelisa (kaznovan), ki ga bo zamenjal Sergio Sanchez, na seznamu poškodovanih pa sta Javier Saviola in Nacho Monreal. V španskem prvenstvu igra občutno slabše kot v Evropi, saj je izmed zadnjih osmih srečanj dobil le enega. "Moramo biti previdni. V Bruslju nismo bili, kar se nam je maščevalo (gladka zmaga Malage, op. p.). Zaslužili bi si več, a je pomembno tudi to, da nabiramo izkušnje in vnovič postanemo belgijski prvaki, da bi lahko v ligi prvakov nastopili tudi prihodnjič," je zaupal John van den Brom. Pri gostih bo manjkal le Bram Nuytinck.

Ne spreglejte