Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
16. 12. 2014,
12.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Manchester City Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Manuel Pellegrini Luis Enrique

Torek, 16. 12. 2014, 12.00

8 let

"Agüero spada med deset najboljših, Messi pa je številka ena"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Žreb parov osmine finala lige prvakov je poskrbel za ogromno zanimivih obračunov, največ zanimanja pa je dvignil dvoboj Manchester Cityja in Barcelone. Lionel Messi se veseli srečanja s prijatelji.

V osmini finala največjega tekmovanja se bosta udarila tudi angleški prvak in katalonski velikan ter odločila, kdo bo napredoval med najboljših osem. Na papirju je v prednosti Barcelona. Ker pa bo prvi dvoboj šele 24. februarja, ga ni junaka, ki bi lahko z gotovostjo trdil, da bo podobno razmerje moči tekmecev tudi takrat. Sploh če bo Manchester City ohranil zmagovalni ritem, s katerim si je v zadnjih tednih močno izboljšal položaj v angleškem prvenstvu, v ligi prvakov pa tik pred zdajci prišel med 16 najboljših.

"Komaj čakam na dvoboja. Lepo se bo pomeriti z mojim prijateljem Kunom (Argentincem Sergiom Agüerom, prvim strelcem Manchester Cityja, op. p.). Vedno ga premagam v videoigricah, zdaj pa bomo videli, kaj se bo zgodilo na pravem igrišču," je prek socialnega omrežja Facebook v šaljivem slogu sporočil Lionel Messi, ki ga čaka srečanje s številnimi rojaki. Pri Cityju namreč stanuje številčna argentinska kolonija, poleg Agüera so na Etihadu doma še Pablo Zabaleta, Martin Demichelis in Willy Caballero.

O tem, komu bi lahko pripadel zvezdniški obračun argentinskih napadalcev, trener Barcelone Luis Enrique nima nikakršnih dvomov. "Agüero spada med deset najboljših nogometašev na svetu, Messi pa je zame številka ena. Vsi drugi mu lahko gledajo le v hrbet," je Španec zaupal, kdo je v tem trenutku prvi nogometni as.

Zmagi nad Bayernom in Romo sta obnovili samozavest

Manchester City se je v osmino finala uvrstil skozi šivankino uho. Po štirih krogih je imel le dve točki, arabski lastniki so že napovedovali spremembe, saj bi jim nov evropski neuspeh zadal preveč bolečin. Ko se je stolček Manuela Pellegrinija že nevarno majal, pa je nebeško modre začel poljubljati rezultat. S trojčkom Sergia Agüera je srečno premagal Bayern s 3:2, za konec pa še na rimskem Olimpicu Romo z 2:0 in se pet minut pred dvanajsto dokopal do napredovanja, z njim pa se je na lica katarskih lastnikov Cityja vrnilo zadovoljstvo.

Vseeno so si v taboru Manchestra, ki se lahko po novem pohvali z enim najbolj razkošnih pripravljalnih središč na svetu, za tekmeca v osmini finala želeli koga drugega. "Barcelona ni tekmec, ki bi si ga želeli. Raje bi se pomerili s klubom, ki ni tako močan. Zmagi nad Bayernom in Romo sta nam obnovili samozavest. Upam, da bomo proti Barceloni v najboljši mogoči formi. To je predpogoj, da lahko sploh računamo na kaj več," je dejal športni direktor angleškega prvaka Txiki Begiristain, ki je pred selitvijo na Otok opravljal direktorsko vlogo prav pri katalonskem velikanu in skuša izkušnje prenesti k bogatemu angleškemu klubu.

Man City lahko osvoji celo evropski naslov

"Februarja bo morala biti naša ekipa v vrhunski formi, saj nas čaka zelo močan tekmec. Če bomo dobro pripravljeni, bomo kos vsaki nalogi. Vedno skušam razmišljati pozitivno in verjamem, da premoremo dovolj kakovosti, da izločimo Manchester," je povedal strateg Barcelone, ki angleškega prvaka doživlja kot enega najzahtevnejših tekmecev. Uvršča ga celo na širši seznam kandidatov za zmago v ligi prvakov.

Kako pa razmišlja njegov stanovski tekmec Manuel Pellegrini? "Žreb je tako odločil, zdaj pa se moramo izkazati. Odločalo se bo na igrišču," pravi Čilenec, ki je v Španiji vodil tri klube, na Otoku pa City že popeljal do naslova.

Barcelona ima prijetne izkušnje s Cityjem. V prejšnji sezoni ga je izločila po dveh zmagah; v Manchestru so bili Katalonci boljši z 2:0, doma pa so zmagali z 2:1. Otočani so prepričani, da prihodnje leto ne bodo ponovili napake, ampak se bodo Barcelone lotili na bolj posrečen način. Prednost domačega igrišča na povratnem srečanju bo imela Barcelona.

Ne spreglejte