Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2022,
23.22

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Milenko Ačimović slovenska nogometna reprezentanca do 21 let

Ponedeljek, 13. 6. 2022, 23.22

1 leto, 10 mesecev

Kvalifikacije za EP U21, 10. krog

Ačimovićeva četa za konec na kolena spravila Angleže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Anglija Slovenija U21 | Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na zadnji tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v gosteh z 2:1 premagala zmagovalko skupine Anglijo in ji zadala sploh prvi kvalifikacijski poraz. Slovenci so končali na tretjem mestu, brez vozovnice za prvenstvo stare celine. | Foto Guliverimage

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na zadnji tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v gosteh z 2:1 premagala zmagovalko skupine Anglijo in ji zadala sploh prvi kvalifikacijski poraz. Slovenci so končali na tretjem mestu, brez vozovnice za prvenstvo stare celine.

Foto: Guliverimage

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na zadnji tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v gosteh z 2:1 premagala zmagovalko skupine Anglijo in ji zadala sploh prvi kvalifikacijski poraz. Četa Milenka Ačimovića je končala na tretjem mestu, brez vozovnice za prvenstvo stare celine. 

Varovanci Milenka Ačimoviča so na zadnji, deseti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023, ki ni več vplivala na razporeditev na lestvici, premagali mlado reprezentanco Anglije.

Angleži so si prvi gol zabili kar sami, v prvi minuti je lastno mrežo zatresel Djed Spence, v 64. minuti je Mark Zabukovnik po podaji s prostega strela z glavo zadel za vodstvo z 2:0. Gostitelji so v sodnikovem dodatku omilili poraz, Cameron Archer je postavil končnih 1:2.

Zadetek Marka Zabukovnika:

Angleži so z osmimi zmagami, remijem in porazom zasedli prvo mesto, drugi so Čehi, ki so si prav tako zagotovili nastop na Euro, Slovenci pa so zasedli tretje mesto. Mladi Slovenci so v kvalifikacijah zbrali štiri zmage, štiri remije in dva poraza. Kljub solidnim predstavam in končnemu 3. mestu v skupini pa se jim ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo. 

 

Kvalifikacije za EP U21

Ponedeljek, 13. junij
Anglija: Slovenija 1:2 (0:2)
Archer 90.+1; Spence 1./ag, Zabukovnik 64.

Anglija: Bursik, Spence (od 61. Aarons), Cresswell, Harwood-Bellis, Johnson, Ramsey (od 61. Elliott), Garner (od 74. Lewis-Potter), Jones, Gibbs-White, Balogun (od 61. Archer), Smith Rowe (od. 78. Gomes).
Slovenija: Turk, Ilenič, Stojinović (od 46. Feratović), Zec, Španring, Markuš, Vešner Tičić (od 80. Antolin), Zabukovnik, Žugelj (od 83. Trontelj), Flakus Bosilj (od 71. Prelec), Matko (od 71. Kurtovič).
Rumeni kartoni: Cresswell, Gibbs-White, Garner, Aarons, Elliott, Gomes; Zec, Markuš.
Rdeči kartoni: /

Lestvica:

1. Anglija* 10 tekem - 25 točk
2. Češka* 10 - 22
...............................
3. Slovenija 10 - 16
4. Kosovo 10 - 12
5. Albanija 10 - 10
6. Andora 10 - 0

*Reprezentanca se je uvrstila na EP.

U21, kvalifikacije za Euro2023, Slovenija - Andora
Sportal Mladi Slovenci še drugič premagali Andoro
Ne spreglejte