SiolNET. Sportal Naredi nekaj zase
Vsebino omogoča Intersport

Foto: Ana Kovač

  • Messenger
  • Messenger

Aja Uršič: "Komaj čakam, da se začnejo treningi!"

Vsebino omogoča Intersport

Foto: Ana Kovač

Predstavljamo Ajo Uršič, ki si je zaželela preobrazbe pod okriljem Jana Kovačiča in Intersporta. Ob novici, da je izbrana, je zatrdila, da bo trmasta in ne bo odnehala kar tako!

Preobrazbo dobi ... Aja Uršič!

Aja Uršič je mlada in simpatična Kamničanka, bodoča učiteljica razrednega pouka in navdušenka nad športom. Pravi, da je zelo pozitivna oseba in ves čas nasmejana. Je tudi zelo optimistična oseba, saj meni, da v vsaki stvari lahko najdemo vsaj eno, pozitivno stvar.

Zatrdila nam je tudi, da je zelo trmasta, sploh kar zadeva treninge, in da ne odneha kar tako. Zato se še toliko bolj veselimo njenih treningov pod okriljem Jana Kovačiča in Intersporta ter pričakujemo zelo pozitivno druženje. Do takrat pa jo malce bolje spoznajmo …

Zakaj si želi preobrazbe?

Vsestranska športnica, a svoje rezultate želi še izboljšati. Vsestranska športnica, a svoje rezultate želi še izboljšati. Foto: Ana Kovač

Aja je dekle,  ki ne odneha kar tako in si vedno postavlja nove cilje. Zato se je prijavila na preobrazbo z Janom Kovačičem in Intersportom, saj želi svoje rezultate še izboljšati.

"Kar zadeva moje cilje (seveda tako kot večina deklet), me zanima, kako doseči postavo, s katero bom zadovoljna. Želim spoznati nove vaje, s katerimi bi oblikovala trebuh in noge. In zanimajo me načini, kako se znebiti odvečnih maščob okoli bokov. Vem, da je prehrana pomembna, ampak čokolada je vseeno predobra (smeh)."

Pri doseganju želenih ciljev kot vsak tudi ona naleti na ovire. "Ponavadi je to padec motivacije, stres. Ne vem, zakaj, ampak imam obdobja, ko bi samo ležala, gledala filme. Potem pa pride obdobje, ko se počutim v svoji lastni koži skorajda grozno in bi samo trenirala. To bi rada spremenila. Prav zato je moj moto 'Vedno si lahko še boljši, zato ne odnehaj, ko je najtežje' (smeh)."

V prihodnje bo stala pred šolskimi klopmi

Zdaj študentka, a nekoč se bo preizkusila tudi na drugi strani učilnice. Zdaj študentka, a nekoč se bo preizkusila tudi na drugi strani učilnice. Foto: Ana Kovač

Ajo smo ujeli ravno med izpitnim obdobjem na fakulteti, a se nam zdi, da ji to ne povzroča preveč preglavic, saj je izbrala študij, ki jo veseli že od nekdaj. Zanima jo delo z otroki, zato je bila izbira pedagoškega poklica zanjo logična. "Že od osnovne šole naprej sem vedela, da se bom vpisala na pedagoško fakulteto, ker imam zelo rada otroke. Po vzoru mame sem si vedno želela postati učiteljica. Ko sem to dvoje združila skupaj, sem ugotovila, da je poklic učiteljice razrednega pouka moj poklic."

Na sporedu so največkrat smučarski skoki

Aji zelo veliko pomeni njena družina. So zelo povezani in zaupala nam je, da so vsi navdušeni nad športom, še posebej smučarskimi skoki. "Imam šest let in pol mlajšo sestro Živo, s katero se dobro razumeva. Tudi ona je ves čas nasmejana in dobre volje. Zelo je navdušena nad smučarskimi skoki. Kot družina ves čas spremljamo slovenski šport, še posebej smučarske skoke (smeh). Predvsem družina je tista, ki me je 'spoprijateljila' s športom. Od malin nog rolam, kolesarim, smučam, plavam."

Aja si življenja ne predstavlja brez …

... sladkih razvad, dobre družbe, narave in športa! ... sladkih razvad, dobre družbe, narave in športa! Foto: Ana Kovač

"Življenja si ne predstavljam brez čokolade (smeh)! In preprosto ne gre brez prijateljic in dolgih pogovorov ter skupaj preživetih ur. V svojem prostem času se rada družim s prijatelji, veliko časa pa namenim tudi športu. Igram odbojko ( v preteklosti sem jo trenirala), hodim v fitnes, tečem v naravi ali pa grem v gore. Naravo obožujem, saj se tam počutim svobodno in še bolj energično. Rada tudi plavam, kar je posledica ukvarjanja s triatlonom v prvih razredih osnovne šole. Nekaj časa sem tudi plesala v muzikalih."

Idealen dan bi se začel s kavo, potem pa …

In kako je videti dan, čisto po njeni meri? "Zjutraj bi si naprej skuhala kavo (smeh), nato pa bi dan preživela v družbi prijateljic in ob lepem vremenu šla na Svetega Primoža nad Kamnikom, saj je to idealna točka za sprostitev in novo energijo. Nekaj časa pa bi tako kot vedno posvetila svoji družini, ki mi veliko pomeni, saj me podpirajo vedno in povsod!"

Svoj popoln dan bi izkoristila tudi za nabiranje nove energije v naravi. Svoj popoln dan bi izkoristila tudi za nabiranje nove energije v naravi. Foto: Ana Kovač

"Če si zastavim nek cilj, bom naredila vse"

Aja nas je večkrat opozorila, da je precej trmasta: "Zelo sem trmasta (smeh). Je pa tudi odvisno, za katero stvar gre. Pri treningih sem zelo vztrajna, še posebej če treniram v paru. Takrat želim dokazati sebi in drugim, da zmorem narediti tisto, kar si zastavim. Podobno je pri drugih stvareh. Če si zastavim nek cilj, bom naredila vse, uporabila vse mogoče načine, da bom to tudi dosegla."

Tudi dobra volja in dober spanec sta del zdravega življenjskega sloga!

Aja je vsestranska športnica in navdušenka nad zdravim življenjskim slogom na splošno. Pravi, da je zdrav življenjski slog zelo širok pojem in si ga vsak razlaga po svoje. "Zame je to skupek športa, zdrave in uravnotežene prehrane, dobre volje in veliko smeha ter dobrega spanca (smeh)."

In katerih športov se najraje loti? "Zanimajo me odbojka, fitnes, tek, pohodništvo, ples, plavanje." Pa šport, ki je ne zanima? "Neprivlačen šport ... hmmm ... dobro vprašanje (smeh). Morda motorizirani športi, kot je formula 1, ter nogomet. Ampak nogomet kot igra mi je čisto všeč, bolj me moti vse preostalo, kar je povezano z njim, na primer igranje poškodbe, da zavlačuješ igro ..."

Ni kaj, navdihujoče dekle! Ni kaj, navdihujoče dekle! Foto: Ana Kovač

 

Ne bom odnehala kar tako!

Kaj pa pričakuje od preobrazbe in ali jo kaj skrbi, kako strog bo Jan?

"Komaj čakam, da se vse skupaj začne (smeh)! Res se veselim vseh druženj in treningov. To bo nova izkušnja v mojem življenju. Prepričana sem, da bom uživala. "Hkrati pa bo to tudi preizkus, kaj lahko dosežem in kaj zmorem. Malo me skrbi, kako zahtevni bodo treningi, ampak bom trmasta in ne bom odnehala kar tako (smeh)."

 

Aja se izziva že veseli! Aja se izziva že veseli! Foto: Ana Kovač

Boste spremljali preobrazbo in navijali za Ajo?

Več o preobrazbi, ki jo bosta Aji pomagala doseči Intersport in Jan Kovačič, si preberite tu.

Čakajo vas praktične, športne nagrade!

Spodbujajte Ajo na poti k njenemu cilju in spremljajte našo rubriko Naredi nekaj zase, kjer bodo tudi vas vsak teden čakale praktične tedenske nagrade! Te bo športnim navdušencem podaril Intersport in tako tudi vam pomagal na poti k bolj zdravim, športnim odločitvam!

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin