SiolNET. Sportal Naj planinska koča
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Triglavski dom po 34 letih dočakal barvno osvežitev

Tako so ta konec tedna barvali Triglavski dom na Kredarici #foto

0,84

termometer

Triglavski dom na Kredarici

Osemnajst zaposlenih v podjetju JUB in pet alpinistov, usposobljenih za delo na višini, je ta konec tedna prebarvalo celotno fasado in notranje prostore Triglavskega doma na Kredarici.

Triglavski dom na Kredarici, najvišje ležeča planinska postojanka v Sloveniji, je ta konec tedna po 34 letih doživel barvno obnovo. Pleskarska dela na fasadi in v notranjosti doma je opravilo 18 zaposlenih iz podjetja JUB, od koder je tudi prišla pobuda za obnovo doma, ki daje zatočišče predvsem tistim pohodnikom, ki se odločijo za vzpon na Triglav.

Ta konec tedna so na Kredarici potekala obnovitvena dela. Prostovoljci so z dvema nanosoma barve prebarvali več kot  700 kvadratnih metrov lesenih površin na fasadi koče, v notranjosti pa več kot 600 kvadratnih metrov zidnih površin. Te vključujejo 16 sob in vse hodnike, vhod, jedilnico in recepcijo. Ta konec tedna so na Kredarici potekala obnovitvena dela. Prostovoljci so z dvema nanosoma barve prebarvali več kot 700 kvadratnih metrov lesenih površin na fasadi koče, v notranjosti pa več kot 600 kvadratnih metrov zidnih površin. Te vključujejo 16 sob in vse hodnike, vhod, jedilnico in recepcijo.

Pri delu jim je pomagalo še pet alpinistov, usposobljenih za dela na višini, ki jih angažiral upravljavec doma Planinsko društvo Ljubljana – Matica. Delavci so z dvema nanosoma barve prebarvali več kot 700 kvadratnih metrov lesenih površin na fasadi koče, v notranjosti pa več kot 600 kvadratnih metrov zidnih površin. Barvne prenove je bilo tako deležnih tudi 16 sob, vsi hodniki, vhod, jedilnica in recepcija.


Triglavski dom na Kredarici je eden od kandidatov za naj visokogorsko planinsko kočo, ki jo skupaj s Planinsko zvezo Slovenije izbiramo na Siol.net. Zanj ali za katerokoli od 158 slovenskih planinskih koč lahko glasujete na spodnji povezavi.

Naj koča 2018 nosilna uvodna brez logo Sportal Glasujte za naj planinsko kočo 2018!

Pleskarska dela so se 2.515 metrov nad morjem začela v soboto, 7. julija, in končala dan pozneje. Za prevoz materialov in delavcev na Triglav je poskrbel helikopter.

Pri pleskarskih delih je sodelovalo 18 zaposlenih iz podjetja JUB, kjer se je tudi rodila pobuda za obnovo doma, in pet alpinistov, usposobljenih za dela na višini. Pri pleskarskih delih je sodelovalo 18 zaposlenih iz podjetja JUB, kjer se je tudi rodila pobuda za obnovo doma, in pet alpinistov, usposobljenih za dela na višini.

Prostovoljci so pri delu porabili tudi več kot 1.500 metrov zaščitnih trakov, različnega orodja in čopičev, ki sta jih za projekt prispevali podjetji Z&Z ter Žima. Pri podjetju JUB ocenjujejo, da vrednost projekta znaša okoli 20 tisoč evrov.

JUB je projekt podprl z akcijo Z JUBINI na vrh Slovenije, v kateri je od vsakega prodanega izdelka iz njihove linije en lonček barve namenil obnovi Triglavskega doma. Akcija je trajala od sredine maja do konca junija.

Pia Peršič Via Adriatica Trail Sportal Kače, minska polja, vročina: Slovenca prva na svetu, ki sta po novi poti prehodila Hrvaško Tonka Zadnikar Sportal Legendarna oskrbnica: Zelo težko sem se navadila na gospe s torbicami in v salonarjih Koča na Prehodavcih Sportal To so najlepše planinske poti po izboru Slovencev #top3

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Kritik / 10.07.2018. ob 13:02 +3 0

    Čestitke ideji in izvajalcem :)

    +3 0
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin