Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
10.52

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Nova KBM d.d.

Video: BKTV

Natisni članek

NKBM advertorial maraton

Torek, 30. 10. 2018, 10.52

2 meseca, 2 tedna

Kar 80 tekačev je teklo za skupni cilj

Vsebino omogoča Nova KBM d.d.

Video: BKTV

Med več kot 22 tisoč tekači letošnjega ljubljanskega maratona je ljubljansko ulico preplavila prav posebna skupina tekačev - kar 80 zaposlenih iz skupine Nova KBM je ta konec tedna obulo tekaške copate in dokazalo pravi športni duh.

NKBM | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Ljubljanski maraton je več kot le tekaška preizkušnja, predvsem je tudi odlična priložnost za druženje in za doseganje prav posebnih osebnih ciljev. Tudi zaposleni pri družbi Nova KBM so na letošnji prireditvi želeli pustiti poseben pečat. Zbralo se jih je kar 80 in tako so uprizorili posnemanja vreden "team building", ki je imel posebno nalogo: spodbujanje zdravega načina življenja, graditi timski duh in sklepati poseben medosebni odnos, ki ga je mogoče razviti samo prek športa.

Del 80-članske ekipe skupine NKBM, ki se je udeležila letošnjega ljubljanskega maratona. | Foto: Ana Kovač Del 80-članske ekipe skupine NKBM, ki se je udeležila letošnjega ljubljanskega maratona. Foto: Ana Kovač

Njihovega nasmeha na obrazu niso strle niti vztrajne kaplje dežja niti neskončni kilometri, ki so se odvijali po mestnih ulicah, kjer ni manjkalo navijačev in ogromno spodbudnih vzklikov.

Utrinki s proge: neizmerni navijači in ... tudi nekaj žuljev

Fotogalerija
1 / 17

Prav vsi, ki so na koncu prečkali ciljno črto, so veliki zmagovalci, ne glede na to, koliko kilometrov so si zadali. Kako zelo pomembna je prireditev in kako močan pečat pušča prav pri vsakem tekaču, smo se lahko prepričali po prvih izjavah nekaterih tekačev iz skupine Nova KBM:

NKBM | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač SIMON MARGUČ, Nova KBM, 21 km

Za menoj je že kar nekaj polmaratonov. Sem redni udeleženec Konjiškega polmaratona, ki je moja domača tekaška prireditev, dvakrat pa sem do sedaj pretekel tudi najdaljšo razdaljo na ljubljanskem maratonu. Tukaj je vedno nekaj posebnega, predvsem zaradi vzdušja na in ob progi. Tudi letos je bilo tako, kljub deževnemu vremenu, ki nam ni pokvaril razpoloženja. S samim rezultatom sem zelo zadovoljen, saj sem dosegel tudi osebni rekord.

"Po navadi tečem sam, tudi na maratonih je tako. Drugače pa je zelo prijetno pokramljati s sotekači, znanci, prijatelji, sodelavci ter izmenjati izkušnje tako pred štartom in seveda še lepše potem na cilju."

 

NKBM | Foto: DARINKA ŽIBERT, Summit leasing, 21 km

Za pripravljanje sicer ni bilo posebnega časa, tekla sem enkrat do dvakrat na teden, kakor je čas dopuščal. Tečem okvirno osem let čisto rekreativno, imam pa za seboj tudi tri različne maratone. Moj prvi maraton na 42 kilometrov je bil v Berlinu pred tremi leti in bilo je super. Nato sta sledila še istrski maraton (42 kilometrov) in pa ljubljanski maraton (42 kilometrov). Letos je bilo sicer vzdušje tako ali tako fenomenalno, tako kot vsako leto, ne glede na vreme. Šlo je pa malo pod pričakovanji, vendar čas ni pomemben, pomembno je, da z užitkom tečeš in prideš do cilja. Na samem štartu sem bila s sodelavko in prijateljicami, potem smo šle pa vsaka svoj tempo in bilo nam je super.

NKBM | Foto: NATAŠA MEZNARIČ, Nova KBM, 10 km

Letos sem se s tekaškimi pripravami ukvarjala malo manj intenzivno, saj sem več časa namenila pohodništvu, zaradi podviga na Triglav v septembru. Tekaški pripravi na maraton sem namenila zadnji mesec in pol.

Udeležba na ljubljanskem maratonu je res posebna. Gre za posebno energijo, ki se v mestu čuti že dva dneva prej. Zaradi udeležbe na maratonu obisku prestolnice namenim dva dneva. Res je energičen dogodek.

 

"Celotna organizacija udeležbe na maratonu v okviru naše banke je super podprta. S sodelavci smo sicer štartali skupaj, vendar je vsak odtekel razdaljo v svojem tempu. Letos me je na teku spodbujala še moja družina, kar mi je dalo še večje veselje in moč dobro odteči. Otroka sta bila navdušena nad množico tekačev in še posebej nad gledalci … Res je bilo lepo. "

NKBM | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač BARBARA RADOŠ, Nova KBM, 42 km

Pripravljala sem se osem tednov, kar je absolutno premalo. Vendar smo se za maraton odločili prijatelji na vrat na nos. Načeloma se za tak tek pripravljam vsaj 12 tednov. Trpljenje zadnjih 10 kilometrov, kar je seveda davek premalo treningov.

Do 25. kilometra mi je šlo zelo dobro. Kasneje pa se je pojavila utrujenost, kar je seveda posledica premalo treninga. Zadnjih pet kilometrov me je tudi konkretno namočilo, kar seveda ni moteče, razen, da so noge zelo razmočene in je vsak korak postal težji, saj sem si prislužila dva lepa žulja. Do cilja me je vodila samo trma in vztrajnost, saj sem si zadala cilj preteči vsaj en slovenski maraton in si seveda prislužiti majico ljubljanskega maratona, kar mi je bila motivacija. Če se nečesa lotim, 99-odstotno zadevo izpeljem do konca.

"Najlepši občutki so, ko te bodrijo ljudje v najtežjih trenutkih, ko veš, da so čakali samo zaradi tebe in ti bili v podporo do konca. To je timsko delo in na koncu je vsak boleč korak in trenutek dvoma poplačan z glasnim navijanjem. Želela bi se zahvaliti vsem, ki so vztrajali in ob progi navijali kljub dežju."

Pripravljeni smo za danes in za jutri

Pogumnim tekačem se je na 10-kilometrski preizkušnji pridružil tudi Jon Locke, podpredsednik uprave NKBM, ki je pred startom povedal:

"Vesel sem, da je prišlo toliko ljudi na ta čudoviti dan za tek. Se veselimo tega. Kljub vremenu bo dan čudovit. Pripravljeni smo za danes in za jutri. Hvala vsem, ki so tukaj, in vsem, ki so pomagali to organizirati."

In v tem zmagovalnem duhu bodo zaposleni pri NKBM nadaljevali tudi v naslednjih dneh, ko jih čakajo vsakodnevni izzivi.

Banka kljub spremembi lastništva ostaja aktiven podpornik družbene odgovornosti. Vodstvo Nove KBM tako preko internih programov in družbeno odgovornih programov aktivno povezuje zaposlene, krepi odnose in gradi novo skupno kulturo.S podporo projektu nadgrajuje svojo družbeno vlogo, vzpodbuja zdrav način življenja, medsebojno povezovanje, timski duh, vztrajnost in predanost. Deli vrednote maratona in spodbuja zaposlene k aktivnemu in zdravemu načinu življenja. S tem prispeva k višji kakovosti življenja tako zaposlenih kakor tudi okolja v katerem deluje.

 

Ne spreglejte