Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
10. 9. 2015,
20.21

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Dragić Slovenija Lille Zagreb navijači

Četrtek, 10. 9. 2015, 20.21

4 leta, 9 mesecev

Zoran Dragić: V Zagrebu smo ga le izbili, iz Lilla pa ga bomo prinesli domov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi mož slovenske izbrane vrste Zoran Dragić je zadovoljen z doseženim v Zagrebu. Opozoril je na navijače, povsem pa je že osredotočen na dvoboj osmine finala in regeneracijo po napornem tednu.

Slovenska košarkarska reprezentanca je zapustila Zagreb s tremi zmagami in dvema porazoma, kar je zadoščalo za končno tretje mesto. V šestih dneh je odigrala kar pet tekem, najboljši strelec naše izbrane vrste pa je s 15,2 točke na tekmo Zoran Dragić, ki si je povprečje izboljšal na zadnjih dveh obračunih proti Grčiji in Makedoniji, proti katerima je dosegel 22 oziroma 20 točk. Z mislimi je že pri tekmi osmine finala proti Latviji in verjame, da lahko skupaj s soigralci pridejo do tistega cilja, do katerega bi se vsi radi dokopali. To so olimpijske kvalifikacije, za katere bo najverjetneje že zadostovala uvrstitev v četrtfinale.

Kaj je bilo v skupinskem delu EuroBasketa v Zagrebu najboljše? Zagotovo navijači. Verjamem, da imamo najboljše na svetu. Hrvaška, ki je domačin, jih ni imela toliko. Res bi se jim zahvalil, ker so nas ves teden podpirali. Brez njih bi bilo bistveno težje.

Obramba je bila na tem prvenstvu ključ, da ste se uvrstili v drugi del prvenstva. Boste v izločilnih bojih obdržali takšen ritem oziroma morebiti še kaj dodali? Lahko. Proti Grkom in Makedoncem smo pokazali, da lahko v obrambi igramo zelo dobro. Proti Grkom smo le malce slabše začeli in ti so si nato priigrali preveliko prednost. Imamo fante, ki lahko v obrambi igrajo dobro.

Ali je dobrodošlo, da vam igralcem Jure Zdovc nenehno diha za ovratnik in vas opominja, da v obrambi ne smete popuščati? Včasih je dobro, včasih ni. Včasih je morda preveč nervoze, vendar se zelo vživi v tekmo, kar je povsem normalno, saj si želi zmagati in nam pomagati. Naša naloga je, da ga poslušamo in igramo najboljšo mogočo košarko.

Na zadnjih dveh tekmah ste se v napadu dvignili in prevzeli strelsko štafeto naše reprezentance. S 15,2 točke ste njen najboljši strelec. Dobro sem se počutil že na prvih dveh tekmah. Enkrat gre, drugič ne. To je košarka. Zelo sem vesel, da smo vmesni cilj dosegli in se uvrstili v drugi del. Zdaj lovimo tisto, kar v resnici hočemo zgrabiti.

Katera tekma je bila za vas najtežja? Proti Nizozemski, ker ima neugodno ekipo. Ne veš, kaj lahko pričakuješ. Košarkarjev ne poznaš dobro. Pri Grčiji in Hrvaški lahko predvidiš, kdo bo imel žogo in kdo ne, proti njim nismo mogli.

Kaj bo v Lillu v osmini finala proti Latviji ključno? Ključno bo vse. Tekmo moramo dobiti. Dvoboj bo zelo zahteven. Če zmagamo, ostanemo na prvenstvu, sicer gremo domov. Komaj čakamo na ta obračun. Maksimalno se bomo pripravili.

Morda gledate proti četrtfinalu, v katerem bi vas potem po realnem scenariju čakala Francija? Enkrat moraš dobiti dobrega nasprotnika. Ali je to v četrtfinalu ali v osmini finala … Tej poti se ne moreš izogniti. A ni pomembna Francija ali kdorkoli drug, temveč naš naslednji nasprotnik. Zdaj gledamo izključno proti tekmi osmine finala.

Koliko dinamita še imate v nogah? Dovolj. Zdaj potrebujem le ta dan, da se spočijem in regeneriram. Potem gremo vse od začetka, saj so izločilni boji nekaj povsem drugega.

Torej greste v Lille trgat parket? V Zagrebu smo ga le izbili, iz Lilla pa ga bomo prinesli domov.

Ali ste kaj v stiku z bratom Goranom? Sva v navezi, zdaj bo kmalu odpotoval v ZDA. Slišiva se.

Ali vam je rekel, da morate domov prinesti medaljo? Ne, potem bi bil slabe volje, ker ga ni zraven (smeh, op. p.). Naš cilj so kvalifikacije za olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Riu.

Ne spreglejte