Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 3. 2014,
10.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 14. 3. 2014, 10.13

6 let, 6 mesecev

Zoran Dragić: Slovenija lahko vedno računa name

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brata Dragić sta trenutno najbolj vroča slovenska košarkarja. Goran Dragić kaže izjemne igre v ligi NBA, Zoran Dragić pa v španskem prvenstvu in evroligi.

Že ko smo se z njim pogovarjali v času poškodbe ob koncu lanskega leta, je dejal, da za dvig njegove forme gredo pohvale tudi Božidarju Maljkoviću. Vendar se pri tem ni ustavil. Zoran Dragić igra zelo konstantno, je eden ključnih košarkarjev Unicaje, najbolj pa se je izkazal v devetem krogu drugega dela evrolige. Na tekmi proti Anadolu Efesu je k zmagi (83:75) v 25 minutah prispeval 24 točk, po tri skoke in podaje, imel pa je tudi štiri ukradene žoge. S količnikom 30 je bil celo najkoristnejši igralec kroga.

"Super je biti igralec kroga in doseči nekaj novega v karieri. Vendar to še zdaleč ni tisto, s čimer bi se zadovoljil. Čestitke so padale z vseh strani (smeh, op. p.), tudi v klubu so mi čestitali in izkoristili priložnost, da sem jih dolžan počastiti s prigrizki," se je smejalo Zokiju.

V Malagi si z Ljubljančanom že nekaj časa prizadevajo podaljšati pogodbo, vendar zanimanja bržkone ne manjka. "Sem zadovoljen, kljub manjšemu padcu v določenem delu evrolige. Cilj je doseči čim boljši rezultat in končati sezono brez poškodb. O prestopih pa ne razmišljam. Za to bo čas po sezoni. Vse, kar vem, je to, da želi Unicaja podaljšati pogodbo in mi povečati plačo in s tem tudi odškodnino. Drugih podrobnosti pa ne poznam. To raje prepustim agentu. Tudi drugi klubi se zanimajo, ampak, kot pravim, osredotočen sem na sezono, vse drugo pa pride na vrsto po njej," je povedal Zoran.

Že med EuroBasketom v Sloveniji je bilo nekaj namigovanj, da utegneta brata skupaj zaigrati v ligi NBA. Torej pri Phoenix Suns. Na to je nedavno v intervjujih malo za šalo malo za res opozoril tudi Goran Dragić. "Sem zaznal te govorice, tudi sam si želim, da zaigrava skupaj v ligi NBA. Kdaj in če se bo to sploh zgodilo, pa ne znam povedati," je dejal mlajši izmed bratov.

Zoran je že drugo sezono član Unicaje, zato je seznanjen tudi s košarko v državi, ki bo organizirala svetovno prvenstvo. Njegovo udejstvovanje pod vodstvom Jureta Zdovca pa niti malo ni vprašljivo. "Seveda lahko potrdim, če bom zdrav, bom igral na svetovnem prvenstvu. Slovenija lahko vedno računa name! Španija je košarkarska država," je še dejal Dragić.

Ne spreglejte