Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 12. 2015,
22.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žiga Dimec Matic Rebec

Nedelja, 27. 12. 2015, 22.40

8 let

Žiga Dimec posnemal zvezdnike lige NBA in si prislužil nagrado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Osrednji dogodek jubilejnega 25. dneva slovenske košarke je pripadel moštvu Žige Dimca. V dobrih desetih urah programa se je predstavilo prek 150 košarkarjev različnih starostnih kategoriji.

Jubilejni 25. dan slovenske košarke oziroma All Stars je gostila dvorana Antona Martina Slomška na Vrhniki. V dobrih desetih urah programa se je predstavilo prek 150 košarkarjev različnih starostnih kategoriji, vključno z igralci lige Telemach, ki so se pomerili v osrednji večerni tekmi.

Najboljši igralci, ki nastopajo v domačem prvenstvu, so bili razdeljeni v ekipi Žige Dimca in Matica Rebca (oba Krka), ki sta pred tem prek spleta dobila največ glasov. Zmagali so igralci Žige Dimca pod vodstvom trenerja Dejana Mihevca (Tajfun) s 126:117.

Velika konkurenca za MVP

Za najkoristnejšega igralca je bil izbran Dimec, ki je tekmo končal z 31 točkami in 11 skoki. Center Krke, ki je metal 15:17, je imel v boju za najimenitnejši posamični naslov, MVP, hudo konkurenco; v svoji ekipi Roberta Abramoviča (LTH Castings) z 21 točkami in metom 7:10 za tri točke, v nasprotni pa Coryja Remekuna (Rogaška) z 29 točkami.

Vašl kralj trojk, Savič razveselil domače navijače

Bolj kot tekma so bila v ospredju različna tekmovanja. V metanju trojk je Miha Vašl (Zlatorog) premagal Mensuda Julevića (Lastovka), zmagovalci spretnostnega izziva so bili domači igralci Jaka Petek, Jaka Kos in Jan Kos, na Vrhniki, ki nastopa v 4. SKL zahod, pa je ostal tudi naslov v zabijanju. Na veliko veselje mlade domače publike je slavil 17-letni Rok Savič.

Zanimive in napete tekme so gledalci spremljali tudi v mlajših kategorijah. Najbolj borbeni igralci so bili: med igralci do 13. leta starosti Jaka Oberlajt, do 16 let Jure Daneu in Jaka Strel, U-18 pa Žiga Jurček. V zadnji tekmi pred osrednjim dogodkov so se predstavili še kandidati za reprezentanco do 20 let. Prva strelca sta bila Vlatko Čančar (trojke 5:5) in Luka Pirc (12 skokov) z 21 točkami.

Ne spreglejte