Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
14. 4. 2016,
16.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Stephen Curry Michael Jordan Golden State Warriors Steve Kerr rekord

Četrtek, 14. 4. 2016, 16.35

6 let, 7 mesecev

Zgodovinskemu dosežku sta se poklonila tudi legendarni Michael Jordan in Barack Obama

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Ob slovesu Kobeja Bryanta je v ligi NBA odmeval tudi rekord moštva Golden State Warriors, ki je šel v zgodovino najmočnejšega klubskega tekmovanja. Stephen Curry in druščina so zdaj nad vsemi.

Pisala se je sezona 1995/96, ko so Chicago Bulls na čelu z legendarnim Michaelom Jordanom postavili poseben mejnik. V rednem delu so takrat zmagali na 72 in izgubili na desetih tekmah.

 

A ker so rekordi zato, da se jih podira, smo čakali naslednike, ki jim bo uspel ta podvig. Po natanko dvajsetih letih so se v ospredje potisnili košarkarji kluba Golden State Warriors. S prvim zvezdnikom Stephenom Curryjem, ki je v izvrstni formi, so preskočili velikega Jordana in njegove Bike.

 

V noči na četrtek so se po zmagi na Memphisom (125:104) veselili 73. skalpa v sezoni, kar je nova rekordna znamka, ki jo bodo skušali klubi v prihodnje prekositi. Tudi tokrat je imel glavno besedo neustavljivi Curry.

 

Stephen Curry in trener Steve Kerr – bil je tudi član znamenite ekipe Chicago Bulls, ki je v sezoni 1995/96 zmagala na 72 tekmah. | Foto: Stephen Curry in trener Steve Kerr – bil je tudi član znamenite ekipe Chicago Bulls, ki je v sezoni 1995/96 zmagala na 72 tekmah.

 

Med tekmo je zadel 400. koš za tri točke v sezoni, proti Memphisu jih je dosegel deset, v statistiki pa je imel napisanih 46 točk s tem pa si je že zdaj prislužil naziv najkoristnejšega igralca lige NBA (MVP). Sicer pa je v tej sezoni postal sploh prvi košarkar v zgodovini, ki je v rednem delu dosegel 300 košev za tri točke – lani jih je 286. Zdaj je pri številki 402, kar je častitljiv podatek. V povprečju je dosegal po pet trojk na tekmo.

 

Jordan: V užitek jih je bilo gledati

"Redni del sezone smo sklenili na najlepši mogoč način. Fantom sem po tekmi priznal, da v milijon letih ne bi uganil, kdaj bo rekord padel. Zmotil sem se, dejal pa bom isto, kar sem pred 20 leti: 'Ne verjamem, da bo kdo podrl ta rekord.' Nekdo mora zdaj zmagati na 74 tekmah. Upam, da naši navijači ne pričakujejo od nas takšnega podviga za prihodnjo sezono," je po zgodovinskem dosežku dejal trener Golden Stata Steve Kerr, ki je bil tudi del velike zgodbe Chicaga, saj je bil takrat Jordanov soigralec.

 

Zdaj so misli pri najboljšem moštvu zadnjih dveh sezon že obrnili proti končnici, v kateri bi radi obranili naslov prvaka. "Kdo ve, kam nas lahko pot ponese," razmišlja Curry.

 

Michael Jordan je pohvalil dosežek Golden Stata. | Foto: Michael Jordan je pohvalil dosežek Golden Stata.

 

Chicago je v rekordni sezoni še osvojil naslov lige NBA, česar si želijo tudi Bojevniki, a bodo imeli težko delo, saj so na zahodu že nekatere ekipe, ki z nestrpnostjo pričakujejo njihov skalp (San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder …).

 

"Bojevnikom bi rad čestital za izjemno sezono. Igra košarke se vedno razvija, rekordi padajo. V užitek jih je bilo gledati in veselim se, kar bodo pokazali v končnici," je dejal Air Jordan.

 

Obama: Če je moral kdo podreti rekord Chicaga, sem vesel, da je to uspelo njim

Dobro se je na zadnji tekmi rednega dela izkazal tudi Draymond Green, ki je 11 točkam dodal še devet skokov in sedem podaj. "Veliko mi pomeni, da sem del najboljše ekipe vseh časov. Ni veliko ljudi, ki lahko to rečejo. 15 nas je in neverjetno je."

 

Predsednik ZDA Barrack Obama je košarkarje Golden Stata že sprejel v Beli hiši, potem ko so lani osvojili naslov prvaka. | Foto: Predsednik ZDA Barrack Obama je košarkarje Golden Stata že sprejel v Beli hiši, potem ko so lani osvojili naslov prvaka.

 

Njihovo popotovanje je spremljal tudi predsednik ZDA Barack Obama, ki je tvitnil: "Čestitke vsem košarkarjem kluba Golden State Warriors, ki so izvrstna skupina tako na in tudi zunaj parketa. Če je moral kdo podreti rekord Chicaga, sem vesel, da je to uspelo njim."

 

Bodo osvojili tudi nov naslov prvaka lige NBA? Končnica se začne že v soboto, Golden State pa se bo v prvem krogu pomeril s Houstonom.

Ne spreglejte