Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
24. 8. 2012,
11.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Sašo Filipovski

Petek, 24. 8. 2012, 11.07

8 let

"Želimo se približati higienskemu minimumu za vrhunski šport"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri slovenskemu evroligašu Unionu Olimpiji se zavzeto pripravljajo na novo sezono, vendar ne v popolni postavi. Na treningih jim pomagajo nekateri stari obrazi ljubljanskega kluba.

Miha Zupan, Vjekoslav Petrovič, Mirza Sarajlija in Vlado Ilievski so tisti košarkarji, ki trenirajo z Olimpijo. Obstaja kakšna možnost, da bi kateri od njih tudi dejansko okrepil Olimpijo? "Možnosti so pogojene od finančnega položaja," pravi trener Sašo Filipovski, ki sicer išče nosilca na mestu krila, da bo zapolnil kader: "Iščemo v okviru zmožnosti. Čakamo še en odgovor. Ne gledamo, ali bo Američan ali iz katere druge države. Super bi bilo, da nam ne bi bilo treba čakati še en mesec, da bi lahko začel potem trenirati z nami, kakor imamo zdaj težave s tujci" je dejal Filipovski o zadnji veliki okrepitvi in poudaril težave, ki jih pestijo na treningih: "Zahvaljujem se košarkarjem, ki nam pomagajo. Delamo 3 na 3 ali 4 na 4. Od začetka priprav smo naredili le tri treninge 5 na 5. Prilagajamo se iz dneva v dan. Lahko pa pohvalim zavzetost vseh košarkarjev."

V pretekli sezoni so bile pri Olimpiji osrednja nit finance, oziroma primanjkovanje le-teh. Veliko košarkarjev je že pred novim letom zapustilo vrste zeleno-belih, ker plač ni bilo. Kader, ki je ostal, denimo ni prejel treh plač iz minule sezone. "Ni skrivnost, da sponzorji in vodstvo kluba dajejo svoj maksimum. Garancije ni. Stanje je težko, vendar je želja, da bodo izplačila redna. Vodstvo težko kontrolira dogajanje iz preteklosti, ko so se nakopičili dolgovi. Ogromno poti je odprtih. Mislim, da je želja, da se vsi dolgovi povrnejo," je na vprašanje, ali ga kaj skrbi, da bi se lahko ponovili lanski odhodi tudi v tej sezoni, odgovoril Filipovski.

Da je Olimpija v res težkem finančnem položaju, pove podatek, da so sestavili fitnes za košarkarje kar iz starih naprav iz Tivolija, ki so bile potrebne prenove. Evroligaški klubi imajo med drugim tudi bistveno boljše regeneracijske aparature in pripomočke, kar zmanjša čas regeneracije. To pa je v športu in njegovem norem ritmu izjemno pomembno. "Aparature celo razpolovijo čas regeneracije. Tisti, ki imajo to možnost, so lahko veseli. Trenutno se na področju fizioterapije nekaj spreminja na bolje. Del garderobe se bo predelal v dva mini bazenčka. V njih se bo lahko opravilo knajpanje. Ta učinek je zelo dober za regeneracijo. Pri fitnesu denarja za novega ni bilo. S kamioni smo pripeljali stare naprave iz Tivolija, obnovili počena središča, zamenjali žice. Trudimo se varčevati in povleči ven maksimum. Hkrati se želimo približati higienskemu minimumu za vrhunski šport," je povedal Filipovski, ki ga ta konec tedna čaka pripravljalna tekma proti Cedeviti Božidarja Maljkovića. V kadru bodo verjetno tudi tisti košarkarji, ki le trenirajo v Stožicah.

Ne spreglejte