Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 9. 2014,
22.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Zdovc Slovenija Južna Koreja

Torek, 2. 9. 2014, 22.39

8 let

Zdovc med polčasoma ni mogel nadzorovati čustev in je burno reagiral

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pričakovali smo lahko, da bo slovenski selektor Jure Zdovc po zmagi proti Južni Koreji, ki je dodobra ponagajala naši reprezentanci, izpostavil nekoliko slabše delo v obrambi.

V prvem polčasu so Korejci naši izbrani vrsti natresli 39 točk, kar je jezilo selektorja Jureta Zdovca. Njegovi izbranci so se povsem ujeli v past tekmeca. Ta je z netipično igro povzročal obilico težav in dobršen del prvega polčasa tudi vodil.

"Za nas je bila to težka tekma. Normalno je, da so bili igralci malce sproščeni. Pritisk je bil velik, saj je bilo pred tekmo napisanih +35 za nas, a je treba kakovost nato pokazati tudi na parketu. Nismo začeli tako, kot bi morali, zato smo imeli težave. Korejci so dosegli veliko točk v zadnjih sekundah napadov, kar nam je povzročalo težave," je po zmagi z 89:72 povedal Zdovc.

Ob polčasu še ni kazalo, da bo Slovenija tako gladko odpravila Korejo, saj je ta zaostajala le za točko (39:40), a so se naši košarkarji v drugem delu le bolj zbrali v obrambi, povsem pa se razleteli v napadu in vknjižili nov par točk. Z novo zmago so povsem sami na vrhu skupine D.

"Pred tekmo sem čutil, da se bodo stvari odvijale v to smer. Sami ste videli, kako so jim žoge padale v roke in so zadevali od table. Zgodilo se je, na kar sem jih na sestankih in treningih opozarjal. Nismo našli ritma. V napadu smo reševali akcije z individualnimi vložki, v obrambi pa prav tako ni bilo ekipne obrambe. V zadnjih sekundah smo v obrambi večkrat izviseli. Živčno je bilo. Med polčasoma sem jih skušal zelo agresivno prebuditi. Včasih ne morem nadzorovati svojih čustev. Moral sem biti agresiven in glasen, saj sem jih lahko le tako sprovociral. Treba jih je. Tudi med tekmo to delam. Če mi kdo kaj reče nazaj, je to dobro, saj ga s tem zbudim. Na koncu sem fantom z mirnim glasom čestital," je dejal prvi mož stroke in misli že usmeril proti Angoli, s katero se bo slovenska ekipa pomerila v sredo ob 17.30 po slovenskem času.

Ne spreglejte