Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2022,
17.20

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

15

Natisni članek

liga ABA Crvena zvezda Partizan navijači

Četrtek, 9. 6. 2022, 17.20

1 leto, 10 mesecev

Protest KK Partizan

Zaradi navijaške sramote Partizan ne bo igral v končnici srbske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

15

Crvena zvezda Partizan finale ABA peta tekma | Finale lige ABA so zaznamovali navijaški incidenti in prekinitve tekem. | Foto Sportida

Finale lige ABA so zaznamovali navijaški incidenti in prekinitve tekem.

Foto: Sportida

Zaradi sramotnega vedenja navijačev v finalu lige ABA se je Partizan odločil, da protestno ne bo igral v končnici srbskega prvenstva, kjer bi v finalu najverjetneje znova igrali s Crveno zvezdo. Tako je predčasno sklenil tekmovalno sezono.

Željko Obradović
Sportal Legendarni trener po izgredih oster: Pravila morajo biti jasna od prvega dne

Prvi odločni korak, da se izkorenini huligansko vedenje v srbski košarki. Partizan se je odločil, da protestno ne bo odigral končnice srbskega prvenstva. Tako navijači njihovega kluba kot navijači Crvene zvezde so z neprimernim vedenjem večkrat prekinili finalne tekme lige ABA in oba kluba skupaj stali več kot 100 tisoč evrov. Predvsem pa so vrgli črno luč na košarko ne le v Srbiji, temveč v vsej regiji.

Polfinale srbske lige se začenja ta petek. Partizan bi moral igrati z FMP-jem. Drugi polfinalni par je Crvena zvezda - Mega.

Crvena zvezda Partizan finale ABA peta tekma | Foto: Sportida Foto: Sportida "KK Partizan je končal sezono 2021/2022 in ne bo igral v končnici superlige. Tako smo se odločili zaradi dogajanja v finalu lige ABA," piše v uradnem obvestilu, ki ga je Partizan v četrtek popoldne objavil na svoji spletni strani. "Kljub številnim pozivom iz Partizana in Crvene zvezde so se na vseh petih tekmah dogajali številni incidenti, ki so privedli do prekinitev tekem, ogrožanja varnostnih igralcev in trenerjev, delne ali popolne izpraznitve dvorane, kazni in sramotenja srbske in s tem tudi regionalne košarke pred vsem košarkarskim svetom." Sodniki so na več tekmah morali pobegniti v slačilnico, potem so jih navijači obmetavali z različnimi predmeti. Nekateri sodniki niti niso želeli soditi na teh tekmah.

Zalegli niso niti javni pozivi legendarnega trenerja Željka Obradovića, ki se je pred to sezono po 20 letih v tujini vrnil na klop Partizana. Zdaj tako iz Partizana sporočajo: "Partizan ne želi biti več del huliganskih dejanj neodgovornih posameznikov, ki navijajo za Partizan ali Crveno zvezdo. Menimo, da bi bil najverjetnejši finale srbske lige med Partizanom in Crveno zvezdo nov poligon za izživljanje huliganov, ki bi poslalo še eno grozno sporočilo v svet."

Iz Partizana odgovornim v srbski in jadranski košarkarji sporočajo, naj do naslednje sezone poiščejo rešitve, da se podobne stvari ne bi več dogajale. Denarne kazni očitno ne pomagajo. Zavedajo se, da bodo s takšnimi navijaškimi izgredi Srbi težko prišli do dveh mest v evroligi. Teh si zelo želijo. Crvena zvezda si je z naslovom prvaka vozovnico za evroligo že priigrala. Partizan bi jo ob nadaljnjem suspenzu ruskih klubov tudi lahko dobil. A če so odgovorni pri evroligi videli zadnje prizore ...

Crvena zvezda Partizan finale navijači
Sportal Po incidentu navijačev v izpraznjenem Pionirju Zvezda šestič prvak
Ne spreglejte