Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
9.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matic Rebec Helios Union Olimpija

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 9.55

8 let

Zakaj ga želijo na silo zadržati v klubu, če v njem noče ostati?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prah, ki se je dvignil okoli "prestopa" Matica Rebca iz Heliosa v Olimpijo, se še ni polegel in se verjetno še nekaj časa ne bo. Najslabša možnost je zadržati nezadovoljenega košarkarja.

"V klubu KK Helios Domžale Sloveniji in širše želimo pokazati, da so Domžale še vedno košarkarsko mesto. S pomočjo naše skupnosti želimo priti nazaj v Jadransko ligo (liga ABA, op. p.) in se uvrstiti v evropska tekmovanja. Mladost, osebnost in talent Matica Rebca se popolnoma skladajo z našimi cilji. Gradili bomo ekipo okoli njega," so pred dnevi zapisali v košarkarskem klubu Helios in dali vedeti, da slovenskega reprezentanta ne bodo spustili v Union Olimpijo.

Domžalčanom se je liga ABA ponujala ob koncu pretekle sezone, a takrat niso želeli plačati kotizacije v višini 150 tisoč evrov. Predsednik uprave Ring International, novega lastnika Heliosa, Gerald Martens je jasno poudaril, da bi rad najprej začutil podporo lokalne skupnosti, nato pa videl, ali bo Helios še v takšni meri podpornik košarkarskemu klubu.

Zdaj si na vsak način želi zadržati Matica Rebca, ki je z 19 leti pripravljen, da zaigra v višjem rangu tekmovanja, kot je le državno prvenstvo, v katerem bo v novi sezoni enkrat na teden nastopil Helios. Tudi slovenski članski reprezentant, ki je zablestel na evropskem prvenstvu do 20 let, je dal jasno vedeti, da je prerastel domžalsko okolje in je pripravljen na selitev, zato je razočaran nad tem, kar se dogaja v klubu. Če bi bil Helios del regionalnega tekmovanja, bi Rebec verjetno ostal, tako pa ima željo, da nadaljuje kariero v kakovostnejšem klubu, v katerem se bo igralsko izpopolnil.

Zanj se je ogrevala Olimpija, bila pripravljena plačati odškodnino, a ji je na koncu Helios prižgal rdečo luč. Morda pa bo Martens ponovno razmislil in sklenil, da v svoji sredini ni dobro imeti nezadovoljenega košarkarja, ki vendarle potrebuje močnejše tekme v svojih nogah in rokah, da bo razvil svoj potencial. Enoletni razvoj je pri mladem košarkarju, kot je Rebec, dolgo obdobje …

Olimpija, ki bo igrala v prihodnji sezoni v EuroCupu in ligi ABA, bi prav tako rada še imela nedavne zvezdnike Arona Baynesa, Jako Blažiča in Krka Eda Murića ter Jako Klobučarja … A so prerasli okolje in, kot je to v razvoju košarkarja povsem normalno, stopili stopničko ali celo dve višje.

Ne spreglejte