Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
24. 12. 2015,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik liga ABA

Četrtek, 24. 12. 2015, 17.27

8 let

Zadnjeuvrščeno moštvo za Olimpijo nerešljiva uganka letošnje sezone

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpija je še drugič v letošnji sezoni morala priznati premoč Sutjeski, ki je prišla do svoje pete zmage, od tega je dve osvojila proti zmajem. "Moramo se sestaviti," pravi Gašper Potočnik.

Zmaji so imeli težave z novinci v ligi že v pretekli sezoni, ko so košarkarji Metalca v Stožicah prišli sploh do prve zmage v ligi ABA, tudi v letošnji pa so morali dvakrat priznati premoč letošnjemu novincu košarkarjem Sutjeske.

Črnogorski klub je v Stožicah slavil v zadnjih sekundah s točko razliko, tokrat pa so v Nikšiču z dobrim drugim polčasom, ki so ga dobili za 13 točk, zmagali s 86:78.

"Prvi polčas je bil soliden, razen začetka tekme. V drugem delu pa preveč napak, predvsem v obrambi, saj smo slabo branili situacije ena na ena in pick n' roll. Posledično je Sutjeska prišla do nekaj lahkih košev, v napadu pa smo se preveč zanašali na naš met z razdalje, tako pa zelo težko zmaguješ tekme," je bil po tekmi in desetem porazu v ligi ABA dejal Gašper Potočnik, ki na tekmi ni mogel računati na Zacka Wrighta in Saša Zagorca.

Pokvarili dober vtis

Sutjeska je postala prva ekipa v letošnji sezoni, ki je Ljubljančane ugnala dvakrat. To do zdaj še ni uspelo nobenemu moštvu v Eurocupu, kjer so si zmaji z zmago proti Oldenburgu v zadnjem krogu priigrali vstopnico za nadaljevanje evropske sezone, in do zdaj tudi ne v ligi ABA.

Dober vtis pred prazniki, ki bi ga lahko z zmago ustvarili košarkarji Olimpije, so s porazom proti Sutjeski pokvarili in po dveh zaporednih zmagah (že prej omenjeni Oslenburg v Eurocupu in proti Igokei v ligi ABA) doživeli nov poraz.

"Zaslužena zmaga Sutjeske, nam pa ne preostane drugega, kot da se sestavimo, saj smo danes nastopili brez dveh pomembnih igralcev – Wrighta in Zagorca. Zelo kmalu nas že čaka pomembna tekma s Cibono v Stožicah," je Potočnik pogled že usmeril proti 30. decembru, ko v Stožice v zadnji tekmi v tem koledarskem letu prihaja zagrebški podprvak z dvema nekdanjima zmajema – Nebojšo Joksimovićem in Žanom Markom Šiškom.

Ne spreglejte