Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 11. 2012,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Sašo Filipovski

Četrtek, 15. 11. 2012, 10.51

8 let

Za Olimpijo najbolj pomembnih zadnjih deset sekund

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zmaga v prvem krogu evrolige proti Cantuju je edina, do katere so košarkarji Uniona Olimpije prišli v tej sezoni. Nocoj imajo lepo priložnost, da sicer vročim Italijanom zadajo še drug poraz.

Na lestvici skupine A je Union Olimpija z eno zmago na zadnjem mestu. Cantu, ki bo nocoj ob 20.00 gostoval v Stožicah, ima na svojem kontu en skalp več. Trener Sašo Filipovski opozarja, da je italijansko moštvo v naletu. A v ritmu so bili igralci Cantuja tudi pred prvim obračunom, potem ko so si prek kvalifikacij izborili mesto v elitnem evropskem klubskem tekmovanju: "Cantu je trenutno v boljši formi. Premagal je Fenerbahče za 24 točk na zadnji evroligaški tekmi, v domačem prvenstvu pa Cremono za 27 točk. Italijani gojijo bolj ali manj enak sistem kot s prve tekme. Nekaj je sprememb v napadu. Malo več pozornosti dajejo Aradoriju, malo manj pa Mazzarinu. Cantu je zelo disciplinirana ekipa in ima izkušnje. Košarkarji čakajo na napako v obrambi in jo znajo kaznovati. V obrambi si pomagajo. Znajo igrati z Markoišvilijem na mestu branilca. Na teh položajih imajo višino. Pričakujemo težko tekmo. Želimo ponoviti predstavo s prve tekme, vendar bo težje, ker nas tekmec bolje pozna."

Trener zeleno-belih poudarja že ves čas, da je ključ do zmag s tako mlado zasedbo v koncentraciji. Če jo znajo njegovi mladinci zadržati celotno tekmo, se lahko povsem enakovredno merijo tudi z bistveno bogatejšimi klubi v Evropi: "Verjamem, da lahko odigramo čvrsto v obrambi. Potrebna bo velika koncentracija. Cantu napada v zaključkih napada. Zbrani bomo morali biti predvsem v zadnjih desetih sekundah. Takrat bo morala biti koncentracija na najvišji ravni. Za nas bo zelo pomembno, da bo potek tekme šel v pravo smer. Torej, kako bo začel Dylan, kako se bo Baynes ognil osebnim napakam … Dali bomo vse od sebe, da navijače razveselimo."

Ne spreglejte