Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
23. 1. 2013,
16.43

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Dragić Malaga Krka

Sreda, 23. 1. 2013, 16.43

4 leta, 1 mesec

Z. Dragić: Naslednje leto bo petkrat bolje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dobre igre v dresu Krke so Zoranu Dragiću omogočile pot v tujino. Na življenje v Malagi se je povsem privadil, čeprav je imel sprva nekaj domotožja. Najbolj pomembno je, da dobiva priložnost za igro.

"V enih pogledih sem zadovoljen, v drugih nisem, če gledam moje predstave v tej sezoni. Zelo sem vesel, da igram v Španiji. Trener mi daje dovolj minut na razpolago za prvo leto. Mogoče bi si želel igrati bolje na kakšnih tekmah. V klubu so zadovoljni z mano. Ne pričakujejo veliko, ker vedo, da sem šele prvo leto v tujini. Trudim se po najboljših močeh. Vem, da bo naslednje leto petkrat bolje," je prve vtise o igranju za Unicajo strnil Zoran Dragić.

Nekaj težav je sprva imel pri privajanju na novo okolje, vendar pravi, da je v moštvu k sreči kar nekaj ljudi, ki prihajajo iz našega okolja, predvsem pa je vesel, da je že več mesecev z njim punca (starša sta bila v Španiji med novoletnimi prazniki): "Mislim, da ima vsak domotožje. To me ne ovira pri delu. Zelo sem vesel, da igram v tujini. To je bila moja želja, ki se je uresničila. Prvi mesec sem imel manjšo krizo, ker nisem nobenega poznal. Nisem razumel niti jezika. Potem je prišla punca, da mi je bilo lažje. Zdaj sem se povsem navadil. Konec koncev pa imam več kot pol ekipe iz bivše 'Juge'."

Med tistimi, s katerimi se jezikovno razume, je tudi hrvaški trener Jasmin Repeša. Med sezono sodelujeta drug z drugim, po njej pa si bosta zrla iz oči v oči na evropskem prvenstvu, saj sta Slovenija in Hrvaška v isti skupini. "Nisva se nič pogovarjala o evropskem prvenstvu. Tema je tekoče dogajanje v sezoni. Imeli smo nekaj nepričakovanih porazov. Moramo priti v formo. Sem pa vesel, da imamo na prvenstvu za tekmico Hrvaško," pravi Dragić in misli obrača proti evropskemu prvenstvu, ki bo imel za trenutni rod pomembno težo: "Že to, da igramo doma, pove vse o tem, kaj bo za nas predstavljalo evropsko prvenstvo. Vsi si želijo medaljo. Mislim, da je dosegljiva."

Z enim očesom pa spremlja tudi predstave svojega brata onstran luže v ligi NBA, ki bo v naši izbrani vrsti prav tako eden od pomembnih členov: "Zmeraj sem vesel, če brat igra dobro. V Phoenixu je že bil na začetku svoje NBA kariere, tako da se tam dobro počuti. Ne vem pa, zakaj jim ekipno ne gre. Ne igrajo preveč dobro oziroma tako, kot bi si želeli."

Ne spreglejte