Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
17.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NBA LeBron James Chris Paul

Četrtek, 18. 2. 2016, 17.43

7 let, 12 mesecev

Vrnil se je s pogreba in jo zagodel San Antoniu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Clevelanda so na krilih LeBrona Jamesa, ki sta ga od novega trojnega dvojčka delila le skok in podaja, ugnali Chicago. Los Angeles Clippers so lažje od pričakovanega opravili z Ostrogami.

V košarkarski ligi NBA so bili v noči na petek odigrani le trije dvoboji. Slovenski legionarji Goran Dragić, Beno Udrih in Saša Vujačić so počivali, nove zmage pa so se veselili Los Angeles Clippers, Cleveland in Washington.

Kavalirji so prvič v tej sezoni premagali Bike iz Chicaga. Po dveh porazih so le občutili sladkost zmage. Nalogo jim je olajšal izostanek treh zelo pomembnih igralcev Chicaga, ki so na seznamu poškodovanih. To so Jimmy Butler, Nikola Mirotić in Joakim Noah.

Prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James je bil od novega trojnega dvojčka oddaljen le skok in podajo, njegov klub pa se je utrdil na vodilnem mestu vzhodne konference v ligi NBA. Kavalirji so zaigrali brez Brazilca Andersona Varejaa, ki je po 12 letih zapustil Cleveland. Namesto njega je iz Orlanda prispel Channing Frye, James pa je potarnal, da bo pogrešal dolgoletnega prijatelja. "Izgubil sem prijatelja in soigralca. To je najbolj kruta plat posla," je poudaril.

Clippers so lažje od pričakovanega k predaji prisilili tekmece iz San Antonia, ki v dvorani Staples niso vodili niti ene sekunde. Pomembno zmago gostiteljev je z 28 točkami in 12 podajami zaznamoval Chris Paul, ki se je le 12 ur pred tekmo vrnil v Los Angeles iz Oklahome, kjer je bil prisoten na pogrebu Ingrid Williams, žene pomočnika trenerja Oklahoma City ThunderMontyja Williamsa. Življenje je izgubila v prometni nesreči.

Pogreba so se udeležili tudi njegov trener Doc Rivers, prvi strateg San Antonia Gregg Popovich, Tim Duncan in David West. Ostroge so prekinile niz šestih zaporednih zmag.

Ne spreglejte