Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2012,
22.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 9. 11. 2012, 22.38

8 let

VIDEO: Izjemna vrnitev Phoenixa, Dragić kar 26 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V košarkarski ligi NBA sta bila na delu oba slovenska legionarja. Milwaukee Bena Udriha je zmagal v Washingtonu, Phoenix Gorana Dragića pa doma. "Gogi" s 26 točkami najboljši strelec tekme.

Goran Dragić, ki je s Phoenixom v domači dvorani US Airways Center v Arizoni gostil Cleveland Cavaliers je slavil s 107:105. Dragić je bil prvi strelec večera pri domači ekipi, saj je v 35 minutah k zmagi prispeval 26 točk, štiri podaje ter dve ukradeni žogi. Izkazal se je tudi Shannon Brown, ki je 12 od svojih skupaj 22 točk dosegel v zadnji četrtini in pomagal Phoenixu, ki je vmes zaostajal že za 26 točk, pripraviti preobrat in vpisati zmago.

"Na koncu nam je sicer uspelo zmagati, a nočem vmes gledati dolgih obrazov. Rad bi, da moji fantje bolj verjamejo vase in da se zavedajo, da znajo odigrati tudi takrat, ko se znajdejo v težavah. Tokrat jim je uspelo preobrniti kar 26 točk zaostanka. Treba bo delati, da se bomo čim manjkrat znašli v takšnih položajih," je po zmagi dejal domači trener Alvin Gentry.

Ob pisku sirene so imeli sicer košarkarji Clevelanda možnost za zmago, vendar je Kyrie Irving zgrešil za tri točke, tako da je za preobrat zmanjkalo časa. Prvi strelec konjenikov je bil Dion Waiters s 23 točkami, Irving jih je dodal 17.

Beno Udrih je s svojo ekipo Milwaukee Bucks gostoval v ameriški prestolnici in v dvorani Verizon Center slavil zmago nad Washington Wizards s 101:91. Udrih, ki je eno tekmo izpustil zaradi lažje poškodbe, je tokrat odigral 18 minut in k zmagi prispeval osem točk, tri podaje in dva skoka.

Junak večera je bil Monta Ellis, ki je zbral 22 točk, gosti pa so po začetnem zaostanku v zadnji četrtini na krilih Udriha in Ekpeja Udoha pripravili preobrat. Prav slednja sta namreč k delnemu izidu 13:0 skupaj prispevala 11 točk. V zadnji minuti je sodnik pri gostih izključil Brandona Jenningsa, pri domačih pa Bradleyja Beala. Slednji, sicer tretji izbor na junijskem naboru lige NBA, je bil prvi strelec Washingtona z 22 točkami, veterana Trevor Ariza in Emeka Okafor pa sta zbrala 15 oziroma 11 točk. Košarkarji Milwaukeeja so tako vpisali še tretjo zmago v uvodnih štirih tekmah prvenstva NBA.

Šok terapija v mestu angelov je očitno delovala, saj so košarkarji Los Angeles Lakers le nekaj ur za tem, ko jo klubsko vodstvo odpustilo trenerja Mika Browna - ta je bil na čelu moštva le 18 mesecev -, v domači dvorani Staples Center visoko, s 101:77 premagali Golden State Warriors. Kobe Bryant je dosegel 27 točk, devet skokov in sedem podaj, Pau Gasol pa je k zmagi dodal 14 točk in 16 skokov. "Vedno je občutek ob zmagi dober, še posebej ob tako krvavo potrebni, kot je bila današnja. Potrebovali smo takšno tekmo, kjer smo dobro igrali in si na parketu pomagali med seboj vseh 48 minut," je po srečanju dejal Gasol.

Jezernike je začasno vodil Bernie Bickerstaff, mediji pa špekulirajo, da naj bi se na klop jezernikov vrnil legendarni strokovnjak Phil Jackson, ki ima v svoji zbirki rekordnih 11 šampionskih prstanov. Poleg Jacksona je med kandidati tudi Mike D'Antoni, a gledalci v Staples Centru so jasno pokazali, koga želijo, saj so v dvorani glasno skandirali: "Hočemo Phila!"

New York Knicks so v dvorani Madison Square Garden s 104:94 premagali Dallas Mavericks in tako ostajajo edina za zdaj še neporažena ekipa prvenstva NBA. Carmelo Anthony je dosegel 31 točk, JR Smith jih je dodal 22. Prvaki lige NBA, košarkarji Miamija, so zmagali na gostovanju v Atlanti s 95:89. LeBron James je zbral 22 točk, Miami pa je vpisal še četrto zmago. Prvi strelec prvakov je bil Chris Bosh s 24 točkami, James pa je za las zgrešil trojnega dvojčka, saj je dodal 11 skokov in devet podaj. Dwyane Wade tokrat zaradi prehlada ni igral.

Ne spreglejte