Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2012,
22.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 21. 12. 2012, 22.57

7 let, 12 mesecev

Udrihov Milwaukee po podaljšku, Detroit razbil Čarovnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V noči na soboto je v severnoameriški košarkarski ligi NBA na sporedu deset obračunov. Udrihov Milwaukee se iz gostovanja v Bostonu vrača z zmago po podaljšku. Visoka zmaga Detroita, kar plus 32.

Ekipa Los Angeles Clippers je trenutno druga na lestvici lige in zaostaja le za Oklahomo Cityjem. Prejšnji rekord franšize je z 11 zmagami doseglo moštvo Buffalo Braves v sezoni 1974/75, ko je bil sedanji trener Vinny Del Negro star osem let. Chris Paul je za zmago prispeval 24 točk in 13 podaj, Blake Griffin pa 21 točk in 13 skokov.

Zelo vroč je bil dvoboj med ekipama Chicago Bulls in New York Knicks, ki so ga dobili gostje iz Chicaga s 110:106, saj so bili izključeni kar trije igralci in trener. Najprej sta se v zadnji četrtini sporekla domači center Tyson Chandler in igralec gostov Joakim Noah, nato pa sta v razmaku ene same minute predčasno igrišče in klop zapustila še domači zvezdnik Carmelo Anthony in trener Mike Woodson. Za zmago bikov so največji delež prispevali Luol Deng (29 točk in 13 skokov) in Italijan Marco Belinelli (22 točk), Kirk Hinrich 16 točk, devet skokov in osem podaj in Noah (15 točk, 12 skokov), na drugi strani pa sta bila najučinkovitejša Anthony (29 točk) in JR Smith (26 točk in 10 skokov).

DeMar DeRozan (17 točk) in Španec Jose Calderon (13 točk in devet podaj) sta v zaključku popeljala Toronto Raptors do zmage v dvoboju z ekipo Orlando Magic (93:90). Prispevek Aarona Afflaloja (26 točk) in Črnogorca Nikole Vučevića (16 točk in 12 skokov) je bil premalo za zmago Orlanda, ki je pred tem dobil štiri tekme zapored. Monta Ellis je s petimi od svojih 27 točk odločil podaljšek za šesto zmago Milwaukeeja na zadnjih osmih tekmah. Bostonu ni pomagalo niti 35 točk, ki jih je zadel Paul Pierce. Francoz Tony Parker (25 točk) in Tim Duncan (15 točk, 10 skokov) sta vodila San Antonio do zmage nad New Orleansom z 99:94.

Ne spreglejte