Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 1. 2013,
20.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 1. 2013, 20.57

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Razigrani Dragić blokiral in vzel na koncu vajeti v svoje roke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Phoenix Suns Gorana Dragića so v noči na četrtek po slovenskem času premagali Philadelphio, Ljubljančan pa se je izkazal z 20 točkami. Milwaukee je brez poškodovanega Bena Udriha izgubil.

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je k zmagi Phoenixa, prvi v koledarskem letu 2013, prispeval okroglih 20 točk. Bil je drugi strelec moštva, več od njega jih je dosegel le Argentinec Luis Scola (21), ki je že tretjič zapored presegel mejo 20 točk. Dragić, najboljši strelec Phoenixa v tej sezoni, je bil zelo raznovrsten, saj je v statistično rubriko vpisal tudi tri blokade. Toliko jih na eni tekmi v ligi NBA še ni zbral, tako da je na dvoboju z ekipo Philadelphia 76ers proslavil osebni rekord. Zbral je toliko blokad kot celotna gostujoča ekipa skupaj. Sonca so prekinila niz šestih zaporednih porazov, pred domačim občinstvom pa v zadnjih sedmih srečanjih dočakala še peto zmago. ''Gogi'' je imel za dve točke iz igre skoraj 67-odstoten met (zadel je 6 izmed 9 metov), za tri točke je metal štirikrat in bil uspešen enkrat. Na črto prostih mestov se je podal devetkrat in petkrat zadel cilj. Phoenix je na zmago nad Philadelphio čakal skoraj dve leti. Nazadnje jo je ugnal 24. februarja 2010.

Milwaukee Bucks so doma izgubili z Ostrogami iz Teksasa. San Antonio je v odlični formi, saj je zmagal še sedmič zapored. Da je v Milwaukee prišel po zmago, je dokazal že v prvem polčasu, ko je nasul kar 69 točk in si priigral lepo prednost +17. V zaključku so gostitelji, ki tudi tokrat niso mogli računati na pomoč poškodovanega slovenskega branilca Bena Udriha, resda pokazali zobe, a gostov več niso mogli ujeti. Udrih je zaradi poškodbe gležnja v tej sezoni počival že 12 tekem. V nedeljo je proti Detroitu odigral 17 minut (brez točke), a so bile nato bolečine prehude, tako da je izpustil torkov trening.

Brooklyn Nets so v gosteh nadigrali Oklahoma City, ki je prekinil niz dvanajstih domačih zmag, za nameček pa si je Kevin Durant prislužil izključitev. Prvo v karieri trikratnega najboljšega strelca lige NBA, razlog pa je tičal v nezadovoljstvu s sodniško odločitvijo. Gostje so pokazali povsem drugačen obraz od tistega, ki je pred kratkim poskrbel za menjavo na trenerskem stolčku. Očitno je motivacijski govor novega trenerja P.J. Carlesima po visokem porazu pri San Antoniu zalegel in obrodil sadove. Joe Johnson je dosegel strelski rekord sezone (33), Brooklyn pa po sedmih zaporednih ničlah občutil sladkost zmage.

Edina tekma, ki je bila v noči na četrtek po slovenskem času odločena po podaljšku, je bila odigrana na Floridi. Miami je na krilih velike trojice James - Wade - Bosh strl odpor Dallasa, pri katerem je ''rezervist'' Dirk Nowitzki v 29 minutah prispeval 19 točk in nakazal, da se po poškodbi kolena vrača v formo, vseeno pa je bil Nemec šele četrti najboljši strelec srečanja. Dallasu v tej sezoni niso usojeni podaljški, saj so izgubili še šesto tekmo, ki se je po izenačenem rezultatu ob zaključni sireni rednega dela prevesila v dodatne minute. LeBronu Jamesu je zmanjkala le ena podaja do trojnega dvojčka, niz zaporednih tekem, na katerih je presegel mejo 20 točk, pa je povečal na 51.

Ne spreglejte