Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
22.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 21. 11. 2012, 22.50

8 let, 5 mesecev

VIDEO: Dragićeve podaje imele oči; noč Bryanta in Duranta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V ligi NBA je bilo ponoči pestro. Dragićeva Sonca so premagala Portland, Slovenec je prispeval 15 točk, Udrihov Milwaukee je izgubil na gostovanju pri Miamiju.

Za košarkarji lige NBA je pestra noč, na sporedu je bilo kar 14 tekem, na parket sta stopila tudi oba slovenska predstavnika najmočnejše košarkarske lige na svetu. Sonca Gorana Dragića so gostila Portland in jih visoko s 114:87 premagala pred domačim občinstvom. Slovenski legionar je tokrat v 27 minutah prispeval 15 točk, dva skoka in osem podaj, najbolj učinkovit igralec njegove ekipe pa je bil Marcin Gortat, ki je vknjižil 22 točk, sedem skokov in podajo.

Milwakuee Bena Udriha je imel težko nalogo, gostovanje pri prvakih iz Miamija. Slednji so po podaljšku zmagali s 113:106, najzaslužnejši za zmago Miamija je bil Lebron James z 28 točkami, desetimi skoki in osmimi podajami, enako število točk je dodal Dwyane Wade, Chris Bosh jih je prispeval 26. Udrih je v 17 minutah, kolikor jih je preživel na parketu, zabeležil šest točk, dva skoka in tri podaje, najboljši igralec ekipe Milwakuee je bil John Henson s 17 točkami.

Lanski finalisti košarkarji Oklahome so na domačem parketu po podaljšku s 117:111 ugnali LA Clippers in se povzpeli na drugo mesto zahodne konference, s 35 točkami je blestel Kevin Durant. Vzhod trenutno pripada New York Knicks, ki so izgubili na gostovanju v Dallasu. Pri Lakersih se je razigral Kobe Bryant, a njegovih 38 točk ni bilo dovolj za zmago pri Sacramentu, tako da so Jezerniki s šestimi zmagami in šestimi porazi na desetem mestu ''zahoda'', dve mesti pred Dragićevim Phoenixom. Milwakuee Bena Udriha je na tretjem mestu vzhoda.

Ne spreglejte