Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
28. 9. 2014,
14.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

LeBron James David Blatt Cleveland Cavaliers

Nedelja, 28. 9. 2014, 14.31

7 let, 12 mesecev

Velika trojka že trenira skupaj, napad bo vodil Irving

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
LeBron James se je poleti vrnil k Clevelandu. Tja je prišel še Kevin Love, že od prej pri Kavalirjih igra Kyrie Irving. Velika trojka, s katero so Cavs prvi kandidati za naslov, se je predstavila.

Novi trener Clevelanda David Blatt (v pretekli sezoni je osvojil evroligo z Maccabijem) bo imel v novi sezoni na voljo trojico igralcev, ki bi si jo želel vsak trener. Napad bo organiziral MVP pravkar končanega svetovnega prvenstva Kyrie Irving, stroj za koše bo ponovni ljubljenec občinstva LeBron James, pod košem pa bo vsestranski Kevin Love, za katerega so se morali Kavalirji odpovedati dvema prvima izboroma na zadnjih dveh naborih lige NBA – Andrewu Wigginsu in Anthonyju Bennetu.

Na prvem treningu pred novo sezono se je Clevelandova trojica prvič združila v novih dresih.

James bo žogo prepustil Irvingu

Pri Miamiju sta James in Dwayne Wade imela največjo posest žoge, čeprav je bil organizator igre Mario Chalmers. Pri Kavalirjih bo zgodba nekoliko drugačna. "Verjetno bom še imel žogo v svojih rokah, vendar to bo drugače Irvingova naloga. Še nikoli nisem igral s tako dobrim organizatorjem, kot je Irving, in tudi on je veliko pripomogel k moji vrnitvi v Cleveland," je dejal dvakratni prvak lige NBA.

Imena ne zmagujejo vedno

V Clevelandu so sestavili odlično moštvo. V Brazilcu Andersonu Varejau imajo odličnega skakalca, na zunanjih položajih je v zadnjih dveh sezonah blestel Dion Waiters, v boju za naslov pa so dodali dva zelo izkušena igralca – specialista za trojke Mika Millerja in vsestranskega Shawna Mariona –, oba že z izkušnjami, kako osvojiti šampionski prstan.

Blatt opozarja, da imena na igrišču ne pomenijo nič. "Iz svojih izkušenj vem, da imena ne igrajo. Moštvo potrebuje nekaj časa, da se uteče in da najde svojo identiteto ter doseže, kar se pričakuje. Naši cilji so visoki in ne bežimo od tega. Smo favoriti za naslov že zdaj? Ne vem," se velike, mogoče celo največje naloge v svojem življenju zaveda 55-letni Blatt.

Krepil se je tudi strokovni štab

Ameriški strokovnjak bo premierno sedel na klopi NBA-moštva. Do zdaj je namreč deloval le v evropski košarki, kjer je vrsto let vodil izraelski Maccabi. V zadnji sezoni je izraelskega prvaka popeljal na evroligaški prestol, leta 2007 pa je presenetljivo osvojil zlato na evropskem prvenstvu kot selektor ruske reprezentance.

Zadnji se mu je v strokovni ekipi pridružil nekdanji odlični obrambni igralec Raja Bell.

Blatt je bil na prvem treningu navdušen nad izkušenim centrom Brendanom Haywoodom, ki je preteklo sezono izpustil zaradi poškodbe.

Ne spreglejte