Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 3. 2011,
13.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor KZS

Petek, 25. 3. 2011, 13.34

7 let, 12 mesecev

V Mariboru presenečeni in razočarani nad odločitvijo KZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo Mestne občine Maribor je izrazilo razočaranje nad odločitvijo izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije, da Maribor ne bo eden od gostiteljev EP, ki bo leta 2013 potekalo v Sloveniji.

Počutijo se izigrani, kljub neuspešni kandidaturi pa odločeni, da športno dvorano Tabor prenovijo.

"Še pred dvema dnevoma je bilo na spletni strani KZS obvestilo, da bo seja izvršnega odbora šele v mesecu aprilu, tudi na pogodbi, ki smo jo dobili v podpis, je bilo navedeno, da bo odločitev padla do 15. aprila. Tudi zato smo se v dogovoru z vsemi svetniškimi skupinami zaradi nekaterih pomislekov v povezavi s plačilom participacije odločili, da nekatere stvari v pogovorih z vodstvom KZS razjasnimo, nato pa se o tem dokončno odločimo na naslednji izredni seji mestnega sveta 31. marca," je dejal mariborski podžupan Milan Mikl.

Kot je še povedal Mikl, so že 9. februarja na zadnjem srečanju generalnemu sekretarju KZS predstavili idejno zasnovo rekonstrukcije dvorane Tabor, ta pa naj bi jim v sicer neformalnem pogovoru dejal, da v kolikor bo to uresničeno, potem ni razloga, da Maribor ne bi dobil ene od skupin na evropskem prvenstvu. Mikla zdaj zanima, zakaj je KZS sprejela tako hitro odločitev, ter na podlagi česa so bili pri kandidaturi uspešna druga mesta, ki ta trenutek prav tako še nimajo zagotovljene zahtevane infrastrukture.

Podžupan Tomaž Kancler je ob tem dodal, da je bil Maribor dobesedno izigran s strani KZS, saj so kot neprimerno obravnavali zgolj njihovo podpisano pogodbo. Ta je bila po njegovih besedah spremenjena zgolj v datumih plačila zahtevanih štirih obrokov participacije, saj lahko obroke plačajo vselej šele po sprejetju proračuna, ter v delu, da jo mora dokončno potrditi še mestni svet. "Odločitev mestnega sveta je bila preložena tudi zato, ker je bilo jasno in glasno izrečeno, da bo seja izvršnega odbora šele v aprilu," je dejal Kancler.

Na mariborski občini razmišljajo tudi o vpletenosti politike v odločanje o organizatorjih EP, saj so vsaj župani Novega mesta, Jesenic in Ptuja člani strank vladajoče koalicije. "Lahko, da je to slučajno, a pušča zelo grenak priokus," je še dejal Kancler, ki je razočaran tudi nad načinom obveščanja kandidatov, pri čemer so Maribor celo obvestili z enodnevno zamudo, pa še to z enim samim stavkom brez vsakršnih argumentov. V Mariboru so sicer odločeni, da projekt prenove dvorane Tabor do predvidenega leta 2013 izpeljejo ne glede na neuspešno kandidaturo.

Kot je znano, je vodstvo KZS v četrtek izbralo še štiri slovenska mesta, ki bodo ob Ljubljani leta 2013 gostila evropsko prvenstvo v košarki. Vodilni možje na zvezi so se odločili za Koper, Novo mesto, Ptuj in Jesenice, odpadla pa sta Celje in Maribor.

Ne spreglejte