Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
22. 10. 2015,
20.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tristan Thompson Cleveland Cavaliers

Četrtek, 22. 10. 2015, 20.14

8 let

V ligi NBA se je končalo eno od najdaljših pogajanj

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Manj kot teden pred začetkom rednega dela lige NBA je vodstvu Clevelanda le uspelo seči v roko Tristanu Thompsonu, pogodbo je podaljšal za pet let.

S tem je končano eno od najdaljših pogajanj v ligi NBA. Thompson in Cleveland sta se začela o novi pogodbi dogovarjati že prvi dan "tržnice NBA" 1. julija, pogodbo pa je 24-letnik podpisal šele včeraj ponoči.

Sprva se je zdelo, da se bo Kanadčan zadovoljil s petletno pogodbo, vredno 80 milijonov dolarjev, vendar je nato prek svojega agenta sporočil nove zahteve, ki so bile višje še za 14 milijonov.

Stvari so se začele dodatno zapletati še zaradi prvega zvezdnika moštva LeBrona Jamesa, ki je veš čas pritiskal na vodstvo kluba in tudi svoje podaljšanje, to je bilo le stvar formalnosti, pogojeval z dogovorom z Thompsonom, saj imata igralca istega zastopnika.

V dolgi sagi so se pojavili še nekateri drugi scenariji, na koncu pa je že bilo videti, da bo krilni center sklenil le enoletno podaljšanje in bo nato prihodnje poletje prosto izbiral novega delodajalca, vendar se je obema stranema na koncu le uspelo dogovoriti. Thompson je na koncu privolil v ponudbo, težko 82 milijonov dolarjev (petletna pogodba), kar je le dva milijona več, kot je bila prva ponudba Clevelanda 1. julija.

Šesti najbolje plačani krilni center

Kanadčan, ki so ga pri Clevelandu leta 2011 kot četrtega izbrali na naboru, bo z novo pogodbo postal šesti najbolje plačani krilni center v ligi. Pred njim so le soigralec Kevin Love, LaMarcus Aldridge, Blake Griffin, Paul Milsap in David Lee.

Pred Thomspnom je zdaj pomembna naloga, poskušal bo upravičiti Clevelandovo zaupanje. V lanski sezoni je v igro večinoma vstopal s klopi in 8,5 točkam v povprečju dodal še osem skokov. Clevelandu je v letošnjem poletju uspelo obdržati vse pomembne člene moštva. Enoletno podaljšanje je podpisal prvi zvezdnik James, večletno sodelovanje so sklenili s Lovom, pogodbo sta podaljšala tudi nepredvidljivi J. R. Smith in obrambni specialist >B, izkušeni okrepitvi pa so dobili z Mojem Williamsom in Richardom Jeffersonom, centrsko linijo pa je zaostril še drugi Rus pod košem Saša Kaun.

Konjeniki imajo trenutno na seznamu 19 košarkarjev, za plače bi v tem primeru porabili nekaj manj kot 115 milijonov dolarjev, s čimer imajo najdražjo moštvo v ligi.

Ne spreglejte