Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
25. 10. 2014,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Skopje Aleksandar Džikić liga ABA

Sobota, 25. 10. 2014, 12.48

8 let

Trikratni prvak s Krko bo tokrat stal na nasprotni strani

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novomeščani so v prejšnjem krogu prvič izgubili. Danes doma pričakujejo ranjene košarkarje Skopja, ki imajo novega trenerja, za njih pa igra tudi stari znanec Krke Uroš Lučić.

Krka je odlično vstopila v letošnjo sezono lige ABA. Doma je premagala evroligaško Cedevito, sredi Beograda porazila Partizan in nato v dvorani Leona Štuklja ponižala novinca Metalac. V četrtem krogu je prvič stopila na mino, ko so jo na gostovanju pri Igokei domačini premagali za 13 točk (53:66).

Pred domačini gledalci si državni prvaki želijo vrnitve na zmagovalna pota. "Smo v popolni zasedbi in želimo nadoknaditi zamujeno iz prejšnjega kroga," sporoča trener Krke Aleksandar Džikić.

Novomeščani so med tednom v domačem prvenstvu za 33 točk odpravila Elektro, gostje iz makedonske prestolnice pa so imeli prost teden. Po prvih štirih krogih imajo polovičen izkupiček – dve zmagi in dva poraza. Po slabem uvodu v sezono (dva poraza v ligi ABA in v prvem krogu domačega prvenstva) se je moral od klopi Skopja posloviti slovenski strokovnjak Zmago Sagadin, ki ga je zamenjal legendarni makedonski košarkar Vrbica Stefanov. V zadnjem krogu so visoko premagali madžarski Szolnoki s 74:58.

"MZT Skopje Aerodrom je med moštvi, ki so prva začela priprave, in količina napornega dela mora slej ko prej priti do izraza. Pretekli teden so zamenjali trenerja in zmagali na prvi tekmi. Mi zdaj pričakujemo moštvo, ki je še vedno v posebnem stanju zaradi te menjave. Že proti Szolnoki Olaju so v veliki meri spremenili igro v napadu in zagotovo bodo nadaljevali v tej smeri. Pričakujemo težko tekmo, a verjamem, da bodo moji igralci vanjo vložili več od nasprotnika," je samozavesten strateg Novomeščanov, ki v domači dvorani letos še ni izgubil.

V moštvu makedonskih prvakov se vrača Gruzijec Giorgi Tsintsadze, ki je bil v prvih dveh krogih eden najpomembnejših igralcev, ob njem pa glavno breme nosita še mlada Srba Aleksandar Cvetoković in Ivan Marinković. Član Skopja je tudi nekdanji član Krke Uroš Lučić, ki je z Novomeščani osvojil tri državne naslove. Po odhodu Sagadina so se poslovili tudi od hrvaškega organizatorja igre Vedrana Morovića.

Ne spreglejte