Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
5. 6. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

KZS Jakša Vulić Aleš Pipan Zlatorog Helios Suns

Nedelja, 5. 6. 2016, 8.00

6 let, 6 mesecev

Trikrat so se že pošteno tolkli po glavi. Kako bo četrtič?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Pred košarkarji Helios Suns in Zlatoroga je četrta tekma finala državnega prvenstva. Domžalčani bi si z zmago zagotovili drugi naslov v zgodovini Slovenije. Bo v četrto prednost domačega terena le prednost?

Po treh obračunih ima Helios v zmagah prednost pred Zlatorogom. Trenutno je pri dveh, Laščani pa pri eni. Zanimivo je, da v finalni seriji še nobena ekipa ni zmagala na domačih tleh. Trikrat so se torej gostitelji že tolkli po glavah, zato pri Heliosu upajo, da jim bo na drugi domači tekmi le uspelo preskočiti Zlatorog in se po letu 2007 veseliti drugega naslova državnega prvaka.

"Zadnji obračun smo pozabili, saj je pred nami nova tekma. Tekma, ki bo morda dala zmagovalca te sezone. Moramo se dobro pripraviti. Vemo, kaj nam prinaša uspeh na četrti tekmi finalnega niza. Upam, da bodo tudi v domžalski dvorani naši krasni navijači naš šesti igralec, ki nas bo popeljal tja, kamor morda celo spadamo," je pozitiven kapetan Heliosa Željko Zagorac.

Zlatorog v zgodovini prvenstva Slovenije še ni stopil povsem na vrh. Trikrat je že stal na finalni stopnički, a moral dvakrat priznati premoč Olimpiji, proti kateri je obakrat izgubil z 0:3, enkrat pa Krki, ki je bila boljša s 3:1.

"Helios ima dve prednosti"

"Na zadnji tekmi smo igrali slabo, zato moramo tokrat izboljšati predvsem obrambo, saj smo prejeli preveč točk. Zavedamo se, da bo tekma težka, predvsem za nas, saj smo zapravili možnost, da bi bili v prednosti. Helios ima zdaj tako dve prednosti - tako eno zmago več kakor tudi prednost domačega igrišča. Od fantov pričakujem drugačno igro in to, da dajo vse od sebe," se je proti današnjemu obračunu, ki se bo začel ob 18. uri, obrnil trener Zlatoroga Aleš Pipan. Upa, da se bo z izbranci veselil zmage in nato naslov prvaka napadal v sredo v domači dvorani Tri lilije v Laškem.

Domžalčan ga lahko visoko v zrak dvignejo že danes. | Foto: Domžalčan ga lahko visoko v zrak dvignejo že danes.

Njegov kolega na klopi Heliosa Jakša Vulić verjame, da jim bo tokrat ob zvestem občinstvu le uspelo premagati Zlatorog na domačih tleh, potem ko so bili dvakrat uspešni na gostovanju, in da se bo razveselil velike lovorike: "Ekipo Zlatoroga zelo spoštujemo, v finalnem nizu ni nič odločenega. Dobro se moramo pripraviti in izkoristiti priložnost. Če bomo igrali peto tekmo, bomo kaj podobnega izjemno težko dosegli. Ponoviti bomo morali dobri predstavi s tekem, ki smo ju do zdaj dobili. Verjamem, da bomo imeli tudi izjemno podporo navijačev, ki so v Laškem že bili naš šesti igralec."

Ne spreglejte