Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
8. 3. 2016,
20.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga ABA Krka Vladimir Anzulović

Torek, 8. 3. 2016, 20.17

8 let

Trener pokalnih prvakov še ne ve, ali bo dobil okrepitve

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Osnovni cilj smo izpolnili, v domačem prvenstvu pa se od Krke vedno pričakuje boj za vrh," je po obstanku v ligi ABA in pred začetkom domačega prvenstva dejal trener Novomeščanov Vladimir Anzulović.

Po neprepričljivih predstavah košarkarjev Krke je januarja s trenerske klopi odšel Ivan Velić, na njegovo mesto pa se je preselil pred tem pomočnik Vladimir Anzulović. Pod njegovim vodstvom je moštvo doseglo prvi cilj – osvojitev pokalnega naslova, v ligi ABA pa so se z obstankom rešili črnega scenarija.

"Ne morem ocenjevati celotne sezone, saj vodim ekipo šele zadnjih nekaj tednov. V tem času smo dosegli osnovni cilj. To je obstanek v ligi ABA. Sezona je bila turbulentna. Bilo je veliko nepričakovanih nihanj. Do petega mesta sta nam zmanjkali dve zmagi in lahko bi se razpletlo tudi drugače, saj smo imeli tudi nekaj tekem, kjer bi lahko v zadnjem napadu zmagali," je po osvojenem 12. mestu (dosegli so 10 zmag in 16 proazov), kar za Krko seveda ni idealno, dejal Anzulović.

"Krka je klub, ki je dobro urejen, in od nas se je pričakovalo, da obstanemo v ligi. Nismo storili nič revolucionarnega, ampak le to, kar se je od nas pričakovalo," se tudi Anzulović zaveda, da je 12. mesto manj od pričakovanj.

Vrhunski šport brez pritiska ne obstaja

Pred zadnjo tekmo proti Crveni zvezdi so za miren spanec potrebovali zmago, vendar jim presenečenje v Beogradu ni uspelo. Na njihovo srečo je tudi Sutjeska izgubila, pa čeprav je imela možnost za podaljšek.

"Vrhunski šport brez pritiska ne obstaja. Pritisk mora biti na vsakem treningu, na vsaki tekmi. Nisem spremljaj tekme Sutjeske. Po pravici povedano mi je rezultat sporočil trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, ki mi je čestital za obstanek," je o dogajanju na zadnji tekmi dejal novomeški trener.

Mesto Novomeščanov je v vrhu slovenske košarke

Če sta dva cilja obkljukana, pa je najpomembnejši na domači sceni – boj za državni naslov, kjer je Krka lani po petih zaporednih naslovih prvakov prepustila prestol Tajfunu

"Krka mora biti pri vrhu. Včasih to pomeni naslov, drugič mogoče drugo mesto, vendar je vedno tu. Tukaj ni skrivalnic," pred začetkom lige za prvaka razmišlja 38-letni Anzulović.

Tam bo lahko ponovno računal na dalj časa odsotnega Stefana Sinovca, mogoče pa bo dočakal še kakšen igralski dodatek k ekipi.

"V prihodnjih dneh se bomo pogovarjali o tem. Iz preteklosti, ker sem v klubu že kar nekaj časa, vem, da se klub vedno odzove pravočasno. Vsak trener misli, da potrebuje dva nova igralca. Odločitev o morebitnih spremembah bo znana v prihodnjih dneh," je ostal skrivnosten, ali bo Krka v boj za naslov prvaka odšla okrepljena.

Krka je njegov klub

Moštvo Krke je pred sezono izbral nekdanji trener Velić, Anzulović pa je le podedoval košarkarje. To je za trenerja nehvaležna naloga, vendar ob ponudbi vodstva kluba za prevzem moštva ni dolgo razmišljal.

"Seveda je lažje, če si sam izbereš moštvo na začetku sezone. Krka je moj klub, tukaj živim že zelo dolgo. Nisem niti pomislil, da ne bi sprejel mesta trenerja, ko je odšel Ivan Velić. Stanje ni bilo dobro, vendar nam je uspelo obstati v ligi ABA in osvojiti slovenski pokal," je zadovoljen s potekom dozdajšnjega dela, odkar je 18. januarja prevzel Krko, kjer je v preteklosti kot igralec odigral kar nekaj sezon.

Ne spreglejte