Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
25. 10. 2011,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tone Krump KZS Božidar Maljković

Torek, 25. 10. 2011, 15.30

8 let

"Težko ocenim, ali bo naše mnenje merodajno"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Strokovni svet KZS bo v prihodnjem mesecu obravnaval delo slovenske košarkarske reprezentance na EP v Litvi. "Maljkovića ne bomo ocenjevali, temveč igro …," pravi predsednik sveta Tone Krump.

Danes bo imel strokovni svet KZS sejo, vendar tema ne bo članska košarkarska reprezentanca, temveč bodo obravnavali poročila mlajših selekcij. Tista seja, ki bo za javnost veliko bolj zanimiva, pa bo potekala novembra. Na njej bo strokovni svet na čelu s predsednikom Tonetom Krumpom po dolgem in počez premlel stvari, ki so se, oziroma se niso zgodile na evropskem prvenstvu v Litvi, na katerem je Slovenija osvojila sedmo mesto. Poročilo bodo morali nato podati izvršnemu odboru, ki pa se bo sestal 12. decembra.

Čeprav so v strokovnem svetu košarkarski strokovnjaki, njihovo poročilo nima vedno prave teže pri nadaljnjih odločitvah Košarkarske zveze Slovenije glede selektorjev. Kljub temu, da je isti organ dal zaupnico lani Memiju Bečiroviću, je KZS nato na čelo slovenske reprezentance pripeljala Božidarja Maljkovića, medtem ko so starega selektorja kar nekaj časa držali v šahu brez pravih informacij glede morebitnega nadaljnjega sodelovanja. "Težko ocenim, ali bo naše mnenje merodajno. Strokovni svet poda le mnenje in ni odločujoč organ. O selektorju potem odloča izvršni odbor. Lani smo dali pozitivno mnenje glede dela Bečirovića, pa je bila potem ocena, da je potreben nov selektor. To ni več naša stvar. Mi podamo strokovno mnenje," je o vlogi strokovnega sveta povedal Krump, ki je zaradi zdravstvenih težav trenutno v bolnici.

Nekdanji direktor članskih reprezentanc je še poudaril, da se strokovni svet ne osredotoča le na selektorja temveč na celotno sliko slovenske košarkarske reprezentance. "Vsi v svetu smo se strinjali, da bomo ocenjevali reprezentanco in nas ne zanima, kakšno je dejansko razmerje med Maljkovićem ter KZS. Mi gospoda Maljkovića ne bomo ocenjevali, ampak se bomo posvetili igri, ki jih je prikazala slovenska reprezentanca v Litvi, rezultatu, ki ga je dosegla in podobnim stvarem," je za Sportal še povedal Krump, ki mu košarka veliko pomeni v življenju.

Ne spreglejte