Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
27. 11. 2014,
11.16

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Domen Lorbek Jure Zdovc Stefanos Dedas

Četrtek, 27. 11. 2014, 11.16

2 leti, 11 mesecev

Težave D. Lorbka: lahko le leži in hodi, sedeti ne more

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V najbolj neprimernem trenutku je slovenskega košarkarskega legionarja Domna Lorbka uščipnilo v hrbtu, saj je ravno prišel v pravo formo. Upa, da bo z njim kmalu vse v najlepšem redu.

Slovenski reprezentant Domen Lorbek že drugo sezono igra za Royal Hali Gaziantep, kamor je prišel, ko se je na trenerski stolček usedel Jure Zdovc. V Turčiji se odlično počuti, starejši sin je naredil velik korak in se podal v vrtec, vsa družina pa ima vse priskrbljeno, kar potrebuje.

Ni pa vse pri Domnu tako, kot bi si želel, saj je prišel iz reprezentančne akcije nekoliko poškodovan. Težave je imel z listom, zato ni odigral vseh tekem turškega prvenstva. Zablestel pa je v zadnjem krogu, ko je našel ritem in dosegel 23 točk, a kaj ko so se pojavile nove težave. Na treningu ga je namreč uščipnilo v hrbtu: "Zvilo me je in se težko premikam. V bistvu ne morem sedeti in lahko le ležim in hodim. Upam, da bo kmalu popustilo in bom lahko normalno treniral in igral," je Domen najprej sporočil iz Turčije.

"Čakanje na eno tekmo ubija"

Njegovo moštvo je trenutno na 12. mestu kakovostnega turškega prvenstva in ga recimo le ena zmaga loči od šestega položaja: "Začeli smo odlično, saj smo premagali Anadolu Efes in Fenerbahče. Potem so se apetiti dvignili, a smo imeli veliko težav. Poškodbe krojijo naše moštvo. Imamo kar ugoden rezultat in še veliko časa. Turško prvenstvo je res močno, zato moraš narediti serijo zmag, če želiš biti pri vrhu. Imamo možnost, vendar se še lovimo. Ni še prave kemije. Veliko je novih igralcev, potem pa so tu še poškodbe. Šele nedavno se nam je priključil krilni center, ki smo ga čakali od začetka. Zdaj bomo počasi začeli igrati kompletni. Upam, da bo moj hrbet kmalu popustil."

Pri Gaziantepu so v tej sezoni štirje novi ameriški obrazi, prišel pa je tudi Tomislav Ružić, zato so imeli trener Jure Zdovc in njegova pomočnika Stefanos Dedas ter Cambel Sinan obilico dela pri uigravanju ekipe. Dodatna težava je, ker klub igra le v turškem prvenstvu in nobenem evropskem tekmovanju. "To čakanje na eno tekmo ubija. Trenerji so dejali, da bodo poskušali organizirati prijateljske tekme med tednom, da se bomo lahko bolje uigrali. Sicer pa v klubu ni nobenega pritiska. Edini pritisk, ki je, je od Jureta. Želimo se uvrstiti v končnico in poskušati koga nato presenetiti," o tem, kakšne so želje vodilnih v klubu, pravi Domen.

Veliko v stiku z Erazmom

Veliko je tudi v stiku z obema bratoma. Erazem se vrača po poškodbi kolena, najmlajši Klemen pa končuje študij prava in se je oddaljil od košarkarskih obročev. "Z Erazmom se veliko slišiva. Trenira in se pripravlja na vrnitev na košarkarsko igrišče. Kdaj bo prišel, še ni znano, a nosi v sebi veliko željo," je vse dobro o bratu še povedal Domen, ki bo tudi v prihodnji reprezentančni akciji (evropsko prvenstvo na Hrvaškem in v Franciji), v kateri bodo mamljive zlasti olimpijske igre v Riu, spet eden od pomembnih članov Zdovčeve čete.

Ne spreglejte