Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
21. 5. 2017,
11.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

državno prvenstvo finale Rogaška Union Olimpija

Nedelja, 21. 5. 2017, 11.52

6 let, 7 mesecev

Pred tretjo tekmo finala državnega prvenstva v košarki

Štajerci ne bodo pustili Olimpiji, da se kar sprehodi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Rogaška navijači košarka | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Vsega je lahko konec že danes, če bodo košarkarji Uniona Olimpije še drugič v finalni seriji na gostovanju premagali Rogaško. A Štajerci se ne predajajo, s pomočjo navijačev želijo sezono podaljšati.

Po dveh tekmah finala državnega prvenstva Union Olimpija proti Rogaški vodi z 2:0. Vsega štiri točke je bila na prvih dveh tekmah skupna razlika med moštvoma, kar pove, da sta bila dvoboja zelo izenačena.

Prvi se je končal šele po podaljšku, drugi pa z neverjetno trojko Brandona Jeffersona povsem ob koncu.

Danes je čas za tretji spopad. V taboru Rogaške si je v petek gleženj poškodoval eden ključnih košarkarjev Dragan Đuranović. Ali bo lahko pomagal svoji ekipi, bomo videli ob 18. uri, ko se bo v nabito polni dvorani v Rogaški Slatini začela tretja tekma. Ker je zanimanje tako veliko, so v Rogaški Slatini celo montirali dodatno tribuno za košem.

Olimpijina prednost daljša klop

Na drugi tekmi finala si je gleženj poškodoval Dragan Đuranović, ki je pomemben član moštva. | Foto: Vid Ponikvar Na drugi tekmi finala si je gleženj poškodoval Dragan Đuranović, ki je pomemben član moštva. Foto: Vid Ponikvar "Prost dan smo izkoristili za polnjenje baterij in analizo druge tekme. Smo v položaju, ko moramo tekmo dobiti. Verjamem, da nam bo to tudi uspelo. Pričakujem nabito polno dvorano in odlično vzdušje," je optimističen trener Rogaške Damjan Novaković.

Prednost Olimpije je daljša klop, saj tekmec igra s praktično le šestimi košarkarji.

"Po dveh izenačenih in trdih tekmah se je izkazalo, da odloča dobesedno zadnja žoga. Malo časa imamo za počitek. To in kratka analiza je vse, kar smo postorili v tem času. Pričakujem nov boj za vsako žogo. Ostajamo z obema nogama na tleh. Če želimo narediti še zadnji korak do cilja, moramo ostati potrpežljivi, mirni in osredotočeni le nase. Verjamem, da lahko zmagamo v Rogaški Slatini. Prepričan sem, da nas spet čaka žilava in čvrsta Rogaška," pa so besede Okorna, ki si želi, da bi Olimpija po daljšem obdobju šestnajstič osvojila naslov državnih prvakov. V tej sezoni jo je že popeljal do pokalne lovorike.

Ne spreglejte