Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
12. 5. 2021,
12.09

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,97

11

Natisni članek

Stefanos Dedas Izrael Hapoel Holon

Sreda, 12. 5. 2021, 12.09

2 leti, 11 mesecev

IZRAEL

"Košarka je le zabava"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,97

11

Jure Zdovc in Stefanos Dedas | Stefanos Dedas (desno) je bil v dveh obdobjih pomočnik Jureta Zdovca na slovenski reprezentančni klopi. | Foto Sportida

Stefanos Dedas (desno) je bil v dveh obdobjih pomočnik Jureta Zdovca na slovenski reprezentančni klopi.

Foto: Sportida

"Ko z otroki bežim v zaklonišče, spoznam, da je košarka le zabava," iz Izraela sporoča Stefanos Dedas, nekdanji član slovenskega reprezentančnega štaba in zdaj trener Hapoela iz Holona. O vpetosti košarke v vojaške spopade pa priča tudi posnetek iz Raanane, kjer je bila tekma druge lige izraelskega prvenstva.

Spopadi med izraelsko vojsko in palestinskimi gibanji so že nekaj dni osrednja tekma mednarodnih poročil. Ob vse silovitejšem obstreljevanju število žrtev narašča, vse večja je tudi gmotna škoda. Šport je ob tem eden od številnih talcev morije. Na to je v svojem zapisu na Twitterju opozoril tudi nekdanji pomočnik selektorja slovenske reprezentance Stefanos Dedas, ki službuje prav v Izraelu.

"Trenutki, ko so s tremi otroki bežim v zaklonišče, nebo pa nam pada nad glave, me spomnijo, da je košarka le zabava. Hvala vsem, ki so se v Grčiji in Izraelu spomnili name. Smo na varnem," je zapisal 39-letni grški košarkarski strokovnjak, ki je bil v dveh obdobjih član slovenskega reprezentančnega štaba, zdaj pa je trener Hapoela Holona. Z zadnjim se je prebil v četrtfinale Fibine lige prvakov, zdaj pa ga čaka še sklepni del izraelskega prvenstva.

Usoda nadaljevanja sezone je sicer ob bombardiranju negotova. O tem priča tudi nedavno dogajanje v Raanani. Po spletu je namreč zakrožil posnetek s tekme druge izraelske lige med moštvoma Maccabi Raanana in Maccabi Kiryat Motzkin. Dvoboj je bil na začetku zadnje četrtine zaradi obvestila o bombnih napadih prekinjen. Nekateri košarkarji so ob tem stekli v slačilnico, drugi so se ulegli kar na parket.

Goran Dragić Luka Dončić
Sportal Nora zadnja Dragićeva četrtina, Dončić doživel polom
Davor Užbinec
Sportal Ljubljansko gnezdo za pet milijonov evrov
Ne spreglejte