Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
10. 8. 2016,
18.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Matevž Zupančič ABA Union Olimpija

Sreda, 10. 8. 2016, 18.03

6 let, 7 mesecev

Srečen razplet za Olimpijo: brez plačila bo igrala v ligi ABA

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Union Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Olimpija bo tudi 16. sezono zapored igrala v ligi ABA. Potem ko je pred kratkim zavrnila povabilo v ligo, saj ni bila sposobna plačati kotizacije, je zdaj do mesta prišla po odpovedi slovenskega prvaka Helios Suns.

Kar je v pogovoru za Sportal že namignil direktor Olimpije Matevž Zupančič, se je zdaj uresničilo. Olimpija je dobila mesto v jadranski ligi ABA, kjer bo nastopala še 16. sezono zapored.

"V skladu s sklepi Aba lige j.t.d., ki so bili sprejeti na skupščini 14. julija v Budvi, in ob upoštevanju nacionalnega koeficienta ter rezultatov v domačem prvenstvu 2015/2016 je predsedstvo lige pravico za nastopanje v ABA ligi za sezono 2016/2017 dodelilo ljubljanski Union Olimpiji," so zapisali pri vodstvu lige ABA.

Pred tem je Olimpija pri vodstvu lige uspešno lobirala za 14-člansko ligo (liga je razmišljala o zmanjšanju lige na 12 klubov) in dobila posebno povabilo, vendar ni bila sposobna plačati 150 tisoč evrov visoke kotizacije.

Slovenijo bo v ligi ABA ob ljubljanskem klubu zastopala še novomeška Krka.

Zadnje mesto je v ligi dobilo makedonsko moštvo Karpo Sokoli.

Direktor Olimpije Matevž Zupančič ima pred novo sezono še veliko dela. Klub še vedno nima trenerja, ob tem pa imajo le štirje košarkarji pogodbo za prihodnjo sezono. | Foto: Vid Ponikvar Direktor Olimpije Matevž Zupančič ima pred novo sezono še veliko dela. Klub še vedno nima trenerja, ob tem pa imajo le štirje košarkarji pogodbo za prihodnjo sezono. Foto: Vid Ponikvar

Na treh frontah

Zmaji bodo v prihodnji sezoni ob ligi ABA nastopali še v Eurocupu in slovenskem prvenstvu. V letošnjem poletju so iz ljubljanskega kluba prihajale le informacije o odhodih košarkarjev iz zmajevega gnezda. Manj kot dva meseca pred začetkom sezone ljubljanski klub še nima trenerja, le s štirimi košarkarji pa ima sklenjeno pogodbo, in sicer z Gregorjem Hrovatom, Blažem Mesičkom, Sašo Zagorcem in Paolom Marinellijem.

"Nismo še izbrali kandidatov. To je naslednji korak. Na svetu sponzorjev smo sprejeli smernice glede financ. Klub bo deloval na minimalnih obratih, vsaj dokler se ne izvlečemo iz največjih težav. Bo pa proračun manjši kot lani," je v ponedeljkovem pogovoru dejal Zupančič.

"Veliko se bo sestavljalo z ničle. Takšno je stanje. Smo malo pozni, vendar še ni panike. Trg je ogromen, prostih igralcev je še veliko. Običajno se je Olimpija zelo hitro sestavila, zelo dobro začela sezono, vendar nato tudi hitro padla," je še dejal direktor kluba iz Stožic.

Ob tem še vedno poteka tudi poenostavljena prisilna poravnava Olimpije. Ali bo uspešna, bo znano štiri mesece po vložitvi zahtevka. Do 7. novembra imajo namreč upniki čas, da prijavijo svoje terjatve do kluba.

Za začetek na obisku pri nekdanjemu košarkarju

Prvi krog lige ABA se začenja 1. oktobra, Olimpija pa bo gostovala pri podprvaku Mega Leks, kamor je iz Ljubljane odšel mladi Vlatko Čančar.
Ne spreglejte