Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2023,
9.25

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Evropski Pokal Eurocup Andrea Turchetto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 31. 10. 2023, 9.25

6 mesecev, 1 teden

pred peto tekmo Cedevite Olimpije v Eurocupu

Sporočilo iz Ljubljane: "Delamo prave stvari"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Cedevita Olimpija Andrea Turchetto Klemen Prepelič | Tudi tokrat bo ekipo vodil Andrea Turchetto. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Tudi tokrat bo ekipo vodil Andrea Turchetto.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

"Delamo na naši kemiji, tudi Klemen Prepelič se s soigralci iz treninga v trening ujame vse bolje in bolje," je pred torkovim srečanjem Cedevite Olimpije v petem krogu Eurocupa proti Wolvesom iz Vilne poudaril pomočnik trenerja Andrea Turchetto, ki bo ob zdravstvenih težavah glavnega trenerja Simoneja Pianigianija tudi tokrat opravljal vlogo glavnega trenerja.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo danes imeli peto priložnost, da v letošnji evropski sezoni vpišejo prvo zmago. Poleg tega, da začetek sezone na parketu ni prinesel želene kemije in rezultatov, pa se zmaji spopadajo tudi s poškodbami. Trenutno sta na seznamu odsotnih Nikola Radičević in Justin Cobbs, počasi se v pogon vrača Rok Radović. So pa Ljubljančani na krilih pretekle okrepitve v obliki slovenskega reprezentanta Klemna Prepeliča v soboto z zmago v regionalni ligi proti SC Derbyju prekinili niz treh zaporednih porazov v vseh tekmovanjih.

Prepelič je na zadnjih dveh tekmah hitro nakazal, da je oziroma bo zelo pomembna okrepitev za slovensko ekipo, na zadnjih dveh tekmah je skupaj dosegel 39 točk in v ekipi, kjer je vse preveč zanašanja na individualne akcije, podelil 24 asistenc. Ljubljanska zasedba upa, da bi se z današnjo tekmo proti tekmecu podpisala še pod drugi zaporedni uspeh, kar jim v tej sezoni razen na začetku v superpokalu in nato z zmago nad Mego še ni uspelo.

Bo Cedeviti Olimpiji v peto uspelo? | Foto: www.alesfevzer.com Bo Cedeviti Olimpiji v peto uspelo? Foto: www.alesfevzer.com

"Veliko delamo, a k sreči so igralci vedno pripravljeni"

Zmaji so v prvih štirih krogih izgubili proti Hapoelu, Joventutu, Bešiktašu in nazadnje Prometeju, razen na prvi tekmi so bili na preostalih treh vse do konca v boju za dve točki, a se jim na koncu vselej ni izšlo. Na drugi strani pa so Wolvesi v Eurocupu odigrali do zdaj odigrali le tri tekme, na katerih so bili uspešni enkrat, prejšnji teden so po dramatični končnici z 90:88 premagali Bešiktaš.

Zmaji so v prvih štirih krogih izgubili proti Hapoelu, Joventutu, Bešiktašu in nazadnje Prometeju. | Foto: www.alesfevzer.com Zmaji so v prvih štirih krogih izgubili proti Hapoelu, Joventutu, Bešiktašu in nazadnje Prometeju. Foto: www.alesfevzer.com

"Pomerili se bomo z zelo dobro ekipo, eno od najboljših pri metu za tri točke v tekmovanju. Z meti z razdalje dosegajo veliko število točk, zato bomo morali biti pozorni. Obenem so Wolvesi druga najboljša ekipa pri skoku v napadu, tako da je tudi to ena od stvari, ki jih bomo morali nadzorovati. Mi moramo še naprej delati in napredovati dan za dnem. Delamo na naši kemiji, tudi Klemen Prepelič se s soigralci iz treninga v trening ujame vse bolje in bolje. Veliko delamo, a k sreči so igralci vedno pripravljeni na delo in s pozitivnim pristopom delamo prave stvari," je pred torkovo tekmo povedal Andrea Turchetto, ki bo ekipo ob odsotnosti Simoneja Pianigianija vodil s klopi.

"Pred nami je težka tekma z zahtevnim tekmecem. Zavedamo se, da so Wolvesi izjemno nadarjena ekipa, ki zelo dobro meče z razdalje. Pripravljamo se na tekmece, naša naloga pa je, da se držimo dogovorov iz garderobe, in zabeležimo zmago," pa je pred dvobojem v Stožicah povedal Shawn Jones.

Preberite še:

ABA: Cedevita Olimpija - SC Derby Klemen Prepelič
Sportal Partizan spet boljši od Crvene zvezde, Cedevita Olimpija prekinila negativni niz, Krka neuspešna
Justin Cobbs Cedevita Olimpija
Sportal Slovenski prvaki vsaj nekaj časa brez pomembnega člena
Cedevita Olimpija Andrea Turchetto Klemen Prepelič
Sportal Vse več temnih oblakov nad Ljubljano
Ne spreglejte