Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2014,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pripravljalna tekma svetovno prvenstvo

Sreda, 9. 4. 2014, 18.05

8 let

Spektakel pred SP: Slovenija proti svetovnim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo na generalki pred začetkom svetovnega prvenstva v Španiji na pripravljalni tekmi pomerila z Američani, ki so vsi po vrsti zvezdniki lige NBA.

Američani bodo v Španiji branili naslov svetovnih prvakov, ki so ga osvojili pred štiri leti v Turčiji. Takrat je na primer blestel Kevin Durant, trenutno prvi strelec najmočnejše košarkarske lige NBA. Ob njem sta vodji reprezentance tudi drugi in tretji najboljši strelec lige Carmelo Anthony ter LeBron James, ki je tudi dvakratni zaporedni prvak z Miami Heat.

Na povabilo španske in ameriške košarkarske zveze bo tako Slovenija 26. avgusta na Kanarskih otokih prvič v zgodovini zadnjo pripravljalno tekmo odigrala na lokaciji prvenstva, s čimer se bodo igralci in štab hitreje pripravili na dvorano in mesto, v katerem bodo prvi del SP 2014, prav tako pa bo prvič na pripravljalni tekmi igrala z ZDA. Slovenska reprezentanca bo ena izmed štirih, s katero se bo pomerila izbrana vrsta pod vodstvom Mikeja Krzyzewskega in edina, ki bo s svetovnimi prvaki pred SP 2014 igrala zunaj ZDA.

Zdovc: Najboljša možna priložnost

Selektor Jure Zdovc je bil z izbiro tekmeca pred začetkom prvenstva zelo zadovoljen:

"Moja želja je bila, da igramo še eno tekmo tik pred prvenstvom in dobili smo najboljšo priložnost – pomeriti se z najboljšo reprezentanco sveta na prizorišču, na katerem se bomo zoperstavili prvim petim reprezentancam v prvem delu tekmovanja. Okusili bomo njihovo moč in tudi dvorano ter se tako prej prilagodili na razmere v Las Palmasu, kjer upam, da bo v prvem delu tudi veliko Slovencev. To, da je Slovenija ena izmed le štirih reprezentanc, s katerimi se bodo Američani pomerili, kaže na dejstvo, da si je naša ekipa v zadnjih letih ustvarila velik ugled, ki ga moramo obdržati."

Mogoče je delati čudeže

"Zaradi odličnih odnosov z ameriško in špansko košarkarsko zvezo ter Ligo NBA, ki jih na KZS že leta nadgrajujemo in dopolnjujemo, smo ob lanskem EuroBasketu začeli pogovore na temo pripravljalnega turnirja, na katerem bi sodelovala tudi Slovenija. Pozneje so se pogajanja razvila v drugo smer in nazadnje smo se med žrebom za SP 2014 v februarju dogovorili o večini podrobnosti za pripravljalno tekmo z najboljšo reprezentanco sveta, ekipo ZDA, ki bo, kot je zdaj jasno, v organizaciji Košarkarske zveze Španije 26. avgusta na Kanarskih otokih. Zdaj je uradno, slovenska izbrana vrsta bo z 'dream teamom' igrala v novi dvorani v Las Palmasu, kar je za slovensko košarko izjemno priznanje ter, jasno, tudi velika športna, poslovna in promocijska priložnost za našo državo. Ta je in še bo z uradno objavo ameriške košarkarske zveze in lige NBA dobila izjemno pozornost, s čimer je slovenski šport še enkrat dokazal, da je z dolgoročno strategijo, grajenjem kakovostnih odnosov in poštenim delom mogoče delati čudeže," je dejal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Ne spreglejte