Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 5. 2022,
18.20

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Spencer Dinwiddie

Četrtek, 19. 5. 2022, 18.20

1 leto, 11 mesecev

Spencer Dinwiddie

Dončićevemu soigralcu se ob morebitnem uspehu obeta prav "poseben" dodatek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Spencer Dinwiddie | Spencer Dinwiddie bo v primeru osvojitve naslova zaslužil poseben bonus v vrednosti enega dolarja. | Foto Reuters

Spencer Dinwiddie bo v primeru osvojitve naslova zaslužil poseben bonus v vrednosti enega dolarja.

Foto: Reuters

V letošnji končnici lige NBA je pomembno vlogo pri Dallasu odigral tudi Spencer Dinwiddie, ki je pokazal, da je lahko najbolj nevaren v najbolj pomembnih trenutkih. Tako je Phoenixu na sedmi tekmi nasul 30 točk, Dallas pa ga bo krvavo potreboval tudi v seriji z Golden Statom. V zadnjih dneh sicer po socialnih omrežjih krožijo informacije s podatki pogodbe, ki jo ima Dinwiddie z Dallasom, ob tem pa je eden izmed podatkov pošteno nasmejal privržence lige NBA.

Spencer Dinwiddie se je v vrste Dallasa preselil konec februarja, kot del menjave Dallasa z Washingtonom. K Wizards se je preselil Kristaps Porzinigs, k Mavericksom pa je poleg Dinwiddieja prišel še Davis Bertans. Dallas je zdaj le še korak oddaljen od prvega finala lige NBA po 11 letih. A čeprav je Dallas na prvi tekmi z Golden Statom visoko izgubil, so sanje o finalu še vedno povsem žive.

Ob uspehih Dallasa je v javnosti zakrožila tudi pogodba Dinwiddieja. Tako kot večina košarkarjev si je z napredovanjem v finale že prislužil nekaj dodatkov. Tako je ob uvrstitvi v drugi krog končnice zaslužil sto tisoč dolarjev, ob morebitni uvrstitvi v finale pa bi zaslužil še dodatnih 400 tisočakov. A kar je nasmejalo in presenetilo navijače Dallasa, je podatek, kolikšen dodatek bi si Dinwiddie prislužil, če se bo Dallas povzpel na vrh lige NBA. V pogodbi Američana je namreč zapisano, da bo v primeru osvojenega šampionskega prstana njegov račun bogatejši za vsega en ameriški dolar.

Dinwiddie se je ob tem podatku smejal že ob podpisu pogodbe z Washingtonom, takrat je dejal, da bo, če se bo to zgodilo, zahteval izplačilo v penijih. Dinwiddie je pogodbo z Washingtonom, kjer se je ta podatek prvič pojavil, podpisal pred začetkom sezone, ko je bil Američan očitno prepričan, da ne bo kaj kmalu niti blizu finala lige NBA. To pogodbo je nato Washingtotn zamenjal z Mavericks, kjer je šampionski prstan zdaj postal realna možnost.

29-letni Dinwiddie se je v končnici še posebej izkazal na sedmi tekmi polfinala zahoda proti Phoenixu. Na tisti tekmi je v 25 minutah dosegel kar 30 točk. V končnici v povprečju dosega 13,5 točke, 2,7 skoka in 3,4 asistence na tekmo.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Kerr: Ne delamo si iluzij, da smo odkrili recept za Dončića
Luka Dončić
Sportal Je Luka Dončić pred najpomembnejšo tekmo res pil pivo?
Luka Dončić
Sportal Dončić s prasko na obrazu priznal napake
Luka Dončić
Sportal Boleč udarec za Luko Dončića
Ne spreglejte