Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
12. 2. 2016,
16.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Matjaž Smodiš reprezentanca kvalifikacije

Petek, 12. 2. 2016, 16.53

7 let, 12 mesecev

Slovenski selektor se je predstavil, glavni temi pa Dragić in Dončić

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novi slovenski košarkarski selektor Igor Kokoškov je iz ZDA pripotoval v Slovenijo, se predstavil sedmi sili, pomembnejši temi pa sta bili povezani z igralcema Goranom Dragićem in Luko Dončićem.

Ta konec tedna je v ligi NBA čas za All-Star tekmo, zato klubi počivajo. Ker je novi selektor Igor Kokoškov pomočnik pri Utah Jazz, je ta čas izkoristil za prihod v Slovenijo. Tu bo z vodilnimi na Košarkarski zvezi Slovenije uskladil vse podrobnosti glede priprav na letošnje kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017, v katerih bo naša izbrana vrsta igrala proti Ukrajini, Bolgariji in Kosovu.

"V čast mi je, da vodim takšno reprezentanco, kot je Slovenija. Standardi so postavljeni, pričakovanja velika. Izziv me kot trenerja vodi, da sem sploh prevzel ta projekt. V Sloveniji obstajajo standardi in tradicija. Spoštujem Slovence. Košarko imate radi. Naš prvi cilj je, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo," je ob prihodu v Slovenijo povedal Kokoškov.

"Najbolj pomembno, da so Goran Dragić in preostali zdravi in imajo dobro sezono"

Njegova pomočnika v reprezentanci bosta Rado Trifunovič in Aleksander Sekulič. Ni še jasno, ali bo Jaka Lakovič prav tako del strokovnega štaba naše izbrane vrste, saj je to vprašanje še odprto.

Do poletja se bomo prav tako ukvarjali s tem, kateri igralci bodo prisotni in pomagali Sloveniji na poti do EuroBasketa 2017. Jasno vse zanima, kako bo s prvim zvezdnikom naše ekipe Goranom Dragićem. "Moja naloga v vlogi selektorja je, da navežem ljudski in profesionalen stik z igralci. To se bo zgodilo. Za Gorana sem vesel, da se je vrnil in igra bolje. V tem trenutku je najpomembneje, da imajo vsi igralci kakovostne sezone in da so zdravi. Zelo pomembno je, da vzpostavimo stik. Komunikacija in sodelovanje morata biti dvosmerna. V tej fazi si bomo prizadevali za to, da bi igralci dobili občutek, da jim sledimo, in posledično jih bomo poklicali," pravi Kokoškov.

Vlogo športnega direktorja bo opravljal Matjaž Smodiš, ki je skupaj z generalnim sekretarjem Rašem Nesterovićem med drugim že obiskal nadarjenega Luko Dončića, za katerega še ni jasno, ali bo poleti nastopil ali ne.

"Luko Dončića bomo sprejeli z odprtimi rokami, vse pa je v njegovih rokah"

"Na obisku smo se pogovarjali tako s predstavniki kluba kot s človekom, ki je njegova desna roka oz. menedžerska agencija. Slišali smo številne pohvale, da je Luka zagnan na treningih, da odlično dela. Luka pravi, da je s statusom zadovoljen. Z Rašem so naju razveselile besede, da ga španska zveza ni novačila. Ni bilo nobenega stika. Kot sva lahko razbrala, Luka razmišlja le o slovenski reprezentanci. Ne moremo pa tako zgodaj pričakovati konkretnega odgovora. Čeprav briljira, je težko povedati oziroma zagotoviti, da bo prišel. Nedvomno je zaželen. Sprejeli ga bomo z odprtimi rokami, vse pa je v njegovih rokah," je razložil Smodiš. Očitno bomo tudi pri Luki še nekaj časa na trnih, ali bo dejansko oblekel slovenski dres ali ne.

Slovenska reprezentanca bo priprave začela 20. julija, prva postojanka pa bo najverjetneje Čatež. Sledili bodo treningi v Kranjski Gori, kmalu pa bodo prišle na vrsto tudi pripravljalne tekme. Med 12. in 14. avgustom bo reprezentanca gostovala v Avstriji, kjer bosta ob domači ekipi igrali še Poljska in Islandija. Prav tako sta dogovorjeni tekmi z Makedonijo (24. avgust) in Črno goro (27. avgust). Prost termin je le še 20. avgust, medtem ko se bodo kvalifikacije začele 31. avgusta z domačo tekmo proti Kosovu.

Ne spreglejte