SiolNET. Sportal Košarka
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska reprezentanca na Hrvaškem brez Američana, ki je vzljubil Slovenijo

1

termometer

Ameriški košarkarski trener Chris Thomas letos ne bo del slovenske košarkarske reprezentance, saj si bo prvič po šestih letih neprestanega dela poleti vzel dopust.

Za Chrisa Thomasa lahko rečemo, da je bil vedno pozitivno naravnan in posledično je tako tudi razmišljal. S svojim ameriškim načinom dela je skušal pomagati naši košarkarski reprezentanci, k nam pa je prišel tudi zaradi učenja evropske košarke.

V Slovenijo ga je pripeljal Rašo Nesterović, prvo poletje pa je bil član izbrane vrste, ki jo je vodil Božidar Maljković. Če je bil na domačem evropskem prvenstvu še vidno aktiven tudi na klopi naše izbrane vrste, pri Juretu Zdovcu ni imel več takšne vloge. Skupaj s preostalimi pomočniki je skrbel za analizo nasprotnikov.

Na socialnem omrežju Facebook je danes sporočil, da letos ne bo del naše reprezentance, ki jo najprej čaka uvodni del evropskega prvenstva na Hrvaškem, ob nadaljevanju pa izločilni boji v Lillu.

"Žalosten sem, ker poleti ne bom z reprezentanco. Hvaležen sem, ker sem spoznal takšne ljudi in se v dveh letih veliko naučil. Ne morem se dovolj zahvaliti Božidarju Majlkoviću, Rašu Nesteroviću, Mateju Avanzu, celotnemu štabu Košarkarske zveze Slovenije in pa jasno neverjetnim košarkarjem. Pogrešal vas bom, vendar se že veselim svojih prvih počitnic v zadnjih šestih letih. Želim vam vse najboljše in tukaj bom, če me boste potrebovali," je zapisal Thomas, ki je v tej sezoni delal pri Utah Jazz.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin