Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
11. 1. 2013,
20.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

košarka

Petek, 11. 1. 2013, 20.40

8 let

Slovenija pod drobnogledom Fibe Europe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V dobrih 33 tednih, ki nas ločijo do EP 2013, bo Slovenija deležna številnih obiskov predstavnikov krovne evropske košarkarske organizacije.

Že dan po novembrskem žrebu skupin evropskega košarkarskega prvenstva, ki se bo v štirih slovenskih mestih začelo četrtega septembra, je posebna delovna skupina avtonomne evropske izpostave Mednarodne košarkarske zveze obiskala dvorane. Podobi obiski na različnih ravneh se bodo vrstili vse do začetka odmevnega tekmovanja, saj Fiba Europe prav ničesar ne želi prepuščati naključju."Nerad govorim o nadzoru. Našo organizacijo vidim bolj v vlogi sodelavca, pomočnika ali svetovalca. Skupina, ki v Sloveniji pripravlja 'EuroBasket 2013', je na dobri poti. Poleg truda jim v čast štejem tudi dojemljivost in odzivnost. Ne potrebujejo stalnega nadzora. Po drugi strani je res, da smo formalno v vlogi nadzornika. Večkrat bomo prišli. Oglede opravljamo po etapah," pravi predstavnik za odnose z javnostmi Fiba Europe Sakis Kontos in dodaja: "Lagal bi, če bi dejal, da je vse brezhibno. Imamo nekaj odprtih poglavij, določene stvari bo treba še praviti. Veseli pa, da je vse v mejah pričakovanega. Takšna poglavja so namreč odprta pred slehernim velikim tekmovanjem. Lahko pa zadrtim, da so prav vse pomanjkljivosti odpravljive, če bo le prisotna volja. Pri vas jo čutimo."

Te dni se je v Sloveniji mudila manjša skupina, ki si je pod drobnogled vzela predvsem nastanitvene zmogljivosti za vse ekipe, sodnike, druge košarkarske delavce, goste, novinarje ... Tudi tokrat večjih pripomb ni bilo. ''Slovenija je zaradi svoje majhnosti na mnogih področjih omejena. A vse kar država ponuja, je na ustrezni ravni. To je za nas zelo pomembno, saj imamo visoka merila. Navsezadnje gre za eno največjih športnih tekmovanj. Z videnim smo zadovoljni. Skupaj s Slovenci smo na dobri poti,'' s pohvalami na račun organizatorjev septembrskega košarkarskega spektakla ni skoparil Kontos, ki je z ogledom hotelov pohitel tudi zaradi sprožitve akreditacijskih postopkov.

Še vedno pa ni povsem jasno, kdaj se bo začel lov za vstopnicami. Po zadnjih namigih organizatorjev bodo podrobnosti razkrite prihodnji mesec, prodaja pa bi potemtakem lahko stekla v marcu. V tem trenutku so največja ovira dvorane, v katerih se še ne ve povsem natančno, kakšna bo kapaciteta in razporeditev sedežev.

Ne spreglejte