Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
29. 8. 2014,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Uroš Slokar Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 29. 8. 2014, 20.43

8 let

Slokar v bolečinah, Zdovc upa na spremembo pri kapetanu Dragiću

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Do začetka svetovnega prvenstva bo slovenska košarkarska reprezentanca opravila še en trening, selektor Jure Zdovc pa si želi, da bi prav vsi razmišljali optimistično.

Edini košarkar, ki se pred začetkom prvenstva ubada s poškodbo, je Uroš Slokar, ki ima zaležan vrat, bolečina pa kar ne želi splahneti. Zdravniška služba mu bo še naprej posvečala veliko pozornosti in ga pripravila na sobotni uvodni obračun svetovnega prvenstva proti Avstraliji. V petek popoldne je treniral z ekipo, a je videti, da bolečina ne pojenja.

So pa zato zdravi preostali člani slovenske zasedbe. "Pripravljeni so. Fantom sem dejal, da so bili zadnja dva dneva morda preveč pasivni. Bomo na tekmi proti Avstralcem videli, zakaj. Morda je razlog v tem, ker smo že nekaj časa na prizorišču prvenstva. Morda že komaj čakajo, da se vse skupaj začne. Skrivnosti pred Avstralci ni. Jasno je, da tekme na sestankih ne moreš dobiti. Pod košem se bomo morali stepsti, druge možnosti ni. Avstralci imajo precej orožij. Igrati bomo morali, če želimo zmagati," je Jure Zdovc povedal po treningu.

"Gogi je vodja, verjeti mora v ekipo in biti pozitivno nastrojen"

Kot ključno stvar je Zdovc omenil, da bodo morali njegovi košarkarji najti dodatno podajo, saj so avstralski centri nekoliko počasnejši. Prepričan je, da jo bodo našli, želi pa si, da bo prava tudi realizacija. Verjetno lahko spet pričakujemo veliko metov za tri točke, kar je bila nekakšna praksa že v pripravljalnem obdobju.

Selektorja malce skrbi, ker je mogoče slutiti, da kapetan Goran Dragić malce dvomi o sebi in o ekipi: "Gogi je vodja, mora verjeti v ekipo in biti pozitivno nastrojen. Upam, da bo to spremenil na prihodnjih tekmah in za seboj potegnil vse moštvo."

Morda tudi Slovenci od njega pričakujemo preveč? "Pod velikim pritiskom je. Ko se pogovarjam z njim, mu poskušam vzeti z ramen ta pritisk. Vsi od njega pričakujejo čudeže. Dolgo ni igral in mora še ujeti pravo formo. Tako bo rasla tudi njegova samozavest. Od njega kot kapetana ekipe pričakujem, da bo vodja na parketu. Tu lahko naredi korak naprej, jasno pa je, da ne more vsega narediti sam," odgovarja Zdovc.

Morda pa je to le psihološki prijem našega superzvezdnika pred dvobojem z Avstralci, da bi s tem povzdignil tudi preostale v ekipi.

Ne spreglejte