Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
7. 10. 2020,
13.30

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

5

Natisni članek

Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 7. 10. 2020, 13.30

3 leta, 6 mesecev

EUROCUP

Olimpiji grozi še drugi poraz, tokrat kar v domači dnevni sobi

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

5

KK Krka : KK Cedevita Olimpija, superpokal | Košarkarji Olimpije so naslednja slovenska ekipa, ki se je znašla v karanteni. | Foto Urban Meglič/Sportida

Košarkarji Olimpije so naslednja slovenska ekipa, ki se je znašla v karanteni.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Pri Cedeviti Olimpiji so tudi uradno odpovedali večerno tekmo drugega kroga EuroCupa. Tekmec bi moral biti Frutti Extra Bursapor. Ekipa zaradi okužbe enega košarkarja z novim koronavirusom ostaja v karanteni. Vodstvo tekmovanja bo tekmo najverjetneje registriralo z rezultatom 20:0 za turškega prvoligaša.

Pogovori z resornim ministrstvom in predstavniki NIJZ ter celo pismo, ki ga je prvemu poslal šef evrolige Jordi Bertomeu, niso padli na plodna tla. Cedevita Olimpija zaradi potrjene okužbe enega košarkarja ostaja v desetdnevni karanteni. Košarkarji turškega moštva Frutti Extra Bursaspor so tako zaman pripotovali v Ljubljano. No, iz te vendarle odhajajo z dvema treningoma in, kot vse kaže, z zmago za zeleno mizo (20:0). Tega sicer vodstvo EuroCupa še ni potrdilo.  

Spomnimo, v taboru Olimpije so bili med nedeljsko tekmo z novomeško Krko v okviru prvega kroga lige ABA obveščeni o pozitivnem primeru pri testiranju na novi koronavirus. Dan zatem so se vsi košarkarji in člani strokovnega štaba znova testirali, rezultat pa je bil identičen: en pozitiven, preostali negativni. Vodstvo je zato poskušalo izposlovati samoizolacijo okuženega ter običajen trenažni in tekmovalni proces za vse preostale, saj to predvidevajo tudi smernice evropskega pokala. Nekaj ur pred načrtovano tekmo drugega kroga EuroCupa v Stožicah pa se je izkazalo, da so bili pri tem neuspešni.

Po nedeljski tekmi z Olimpijo v karanteni ostaja tudi novomeška Krka. | Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija Po nedeljski tekmi z Olimpijo v karanteni ostaja tudi novomeška Krka. Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija

Največja športna dvorana v državi bo zvečer samevala. Zmaji tako evropsko sezono najverjetneje odpirajo z dvema evropskima porazoma. Pretekli teden so namreč klonili na gostovanju pri francoskem prvoligašu Nanterre 92 (80:76), zdaj bodo poraza, kot vse kaže, deležni kar v domačih dnevnih sobah, kamor so umaknjeni v izolacijo. O usodi tekme bo uradno odločilo vodstvo tekmovanja, ki bi ob umiku okuženega košarkarja in negativnih testih vseh preostalih prižgalo zeleno luč za tekmo. Zdaj je le naznanilo odpoved tekme in napovedalo odprtje disciplinskega postopka.

Vodstvo kluba bo zdaj skušalo izposlovati prestavitev prihajajočih tekem. S sobotnim jadranskim obračunom proti Primorski ne bi smelo biti večjih težav, nekoliko trši oreh pa utegne biti tekma tretjega kroga EuroCupa. Prihodnji torek bi namreč morala v Ljubljani gostovati Gran Canaria.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19
Sportal Slovenski vrhunski šport na udaru; Nachbar: Slovenci delamo norce iz samih sebe
Ivan Marinković
Sportal Zmaji se niso izognili karanteni
Cedevita Olimpija Krka
Sportal Krka v 10-devno karanteno, Olimpija pa …
Ne spreglejte