Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 8. 2021,
15.42

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Jure Balažič Dalibor Damjanović KK Krka Novo mesto

Torek, 24. 8. 2021, 15.42

2 leti, 7 mesecev

KK Krka pred novo sezono

S spremenjeno zasedbo in z visokimi ambicijami v nov začetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Dalibor Damjanović | Dalibor Damjanović v reprezentanci opravlja delo pomočnika. | Foto Sportida

Dalibor Damjanović v reprezentanci opravlja delo pomočnika.

Foto: Sportida

Na začetek sezone se vneto pripravljajo tudi slovenski podprvaki, košarkarji Krke. Ti so se v zadnjih dneh zbrali v popolni zasedbi, v novi sezoni pa bodo nastopali v treh tekmovanjih, v ligi ABA, državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Prva tekma jih čaka 17. septembra. 

Krko bo v novi sezoni vodil trener Dalibor Damjanović, ki je v zadnji tretjini minule sezone postal glavni trener Krke in jo obdržal v ligi ABA, prišel v finale slovenske lige in postal prvak pokala Spar. Pri delu bosta Damjanoviću pomagala Ožbej Stane (v Novem mestu je deloval v sezoni, ko je ekipo kot glavni trener vodil Dejan Mihevc) in Matic Šiška, za fizično pripravo pa bo zadolžen Matej Gliha.

Vlogo kapetana bo tudi letos opravljal občasni reprezentant, izkušeni Luka Lapornik. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Vlogo kapetana bo tudi letos opravljal občasni reprezentant, izkušeni Luka Lapornik. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Priprave smo začeli v nepopolni postavi, v minulem tednu sta se nam pridružila še Marko Arapović in Hasahn French. Fantje, ki so prišli v prvem tednu priprav, in košarkarji, ki so bili že lani z nami, so delali dobro, po besedah našega kondicijskega trenerja Mateja Glihe so solidno pripravljeni pričakali začetek priprav. Pred nami je zahtevno delo. V teh pripravah si moramo napolniti baterije za naporno sezono, ki nas čaka: v domači ligi Nova KBM in pokalu Spar ima Krka vedno visoke ambicije, tudi letos želimo v finale. Pred nami je tudi močna liga ABA," je povedal trener Krke Dalibor Damjanović, ki se je v tem poletju izkazal tudi z delom v slovenski članski reprezentanci, kjer je bil pomočnik selektorju Aleksandru Sekuliću.

Spremenjena zasedba

V prejšnji sezoni so osvojili pokal. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida V prejšnji sezoni so osvojili pokal. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Kapetan moštva ostaja izkušeni Luka Lapornik, ob njem pa so iz lanske sezone še Leon Stergar, Miha Škedelj, Rok Stipčević in Jan Kosi. Novinci v ekipi so: ameriški krilni center Hasahn French, hrvaški krilni center igralec Marko Arapović, mladi slovenski reprezentančni branilec Andrej Stavrov, organizator iger Jan Špan ter reprezentančni center Jurij Macura. Kot zadnji pa se je ekipi pridružil ameriški branilec strelec TJ Gibbs. S posoje se je v člansko ekipo iz Zlatoroga vrnil Jakov Stipaničev, iz mlajših selekcij in posoje pri drugoligaših Trotih pa se je članom pridružil še mladinski reprezentant Jaka Klobučar.

"Mislim, da smo sestavili dobro ekipo. Veliko igralcev se je zamenjalo. Upam, da smo dobro izbrali," je dodal direktor kluba Jure Balažič. Prvo uradno tekmo bodo Dolenjci odigrali 17. septembra, ko jih bo v dvorani Tivoli čakal obračun superpokala s Cedevito Olimpijo.

Preberite še:

Vincent Collet
Sportal Francoski selektor bo zamenjal Zdovca
Cedevita Olimpija, Jurica Golemac
Sportal "Tudi Luka Dončić je šel stopničko po stopničko"
slovenska košarkarska reprezentanca U16
Sportal Mladi slovenski košarkarji še naprej pišejo zgodovino
Ne spreglejte