Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2012,
19.03

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Doc Rivers Los Angeles Lakers Boston Celtics

Nedelja, 23. 9. 2012, 19.03

4 leta, 3 mesece

Rivers: Lakers niso veliko boljši kot lani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener sedemnajstkratnih prvakov lige NBA Doc Rivers je v pogovoru za ameriške medije razkril načrte za prihajajočo sezono. Glavni kandidati za naslov so po njegovem mnenju Miami Heat.

"Iskreno, ne belim si glave z Lakers. Moje misli so osredotočene na Miami. Igralcem dopovedujem, da so oni največja nevarnost. Želim, da jih razbijemo na igrišču, to je naš glavni cilj v sezoni," je povedal trener Bostona, kjer svoje delo opravlja od leta 2004. "Strah" pred vročico s Floride ni nenavaden. V zadnjih dveh sezonah so za Kelte previsoko oviro v končnici vedno predstavljali košarkarji Miamija. Veliko rivalstvo med kluboma je pred kratkim še zaostril prestop Raya Allena, ki je zeleni dres zamenjal za dres aktualnih prvakov.

Čeprav Rivers Jezernikov ne vidi kot glavno nevarnost, se vseeno ni mogel izogniti komentarju o novih igralcih, saj so Lakers pred sezono dodali Steva Nasha in Dwighta Howarda: "So boljši kot preteklo sezono, vendar ne veliko boljši. Menjali so Andrewa Bynuma, ki nam je povzročal veliko težav in smo ga težko zaustavljali. Na drugi strani je Howard vrhunski igralec, ki pa nam ga je večkrat uspelo dobro pokriti. Največja pridobitev je Nash. Zanimivo bo videti, kako bo žoga krožila, ko bo prišla v roke Bryanta."

Kako se bodo lotili Miamija?

Rivers je ponudil tudi odgovoril na vprašanje, na kakšen način vidi možnost, da bodo premagali prvake s Floride. "Če zgrešite veliko metov proti njim, te prisilijo, da se razletiš po celem terenu. Igralcem sem naročil, da nam ne smejo vsiliti svojega načina igranja, saj tako nimamo možnosti. Če bomo igral z glavo, bomo zmagali. Torej, igralce moram naučiti, da mislijo in ne sledijo svojim nagonom," je še povedal Rivers, ki je dodal, da bo v prvi peterki ostrostrelca Allena po vsej verjetnosti menjal Courtney Lee.

Ne spreglejte